هر مکانی آدرس مخصوص خود را دارد، صفحات سایت شما هم همینطور هستند. نقشه سایت در حقیقت گوگل را در پیدا کردن صفحات سایت راهنمایی میکند. رباتهای گوگل برای اینکه بتوانند یک سایت را ارزش گذاری کنند، باید آدرس صفحات سایت را به درستی تشخیص دهند. داشتن سایت مپ یکی از کارهای مهمی است که شما باید برای بهینهسازی سایت و به دست آوردن رتبه در گوگل انجام دهید.
نقشه سایت چیست؟
سایت مپ در واقع یک فایل شامل محتواهای مهم سایت است، پسوند این فایل XML میباشد. در حقیقت ارتباط بین صفحات مختلف سایت در این فایل مشخص میشود. در نتیجه توسط الگوریتمهای گوگل قابل خواندن است. این محتوا توسط رباتهای گوگل ایندکس میشود و موتورهای جستجو میتوانند تشخیص دهند که کدام محتوا از بقیه ارزش بیشتری دارد.
اهمیت داشتن نقشه سایت برای گوگل بسیار زیاد است؛ چون رباتهای گوگل همواره در بین صفحات مختلف سایت میخزند. اگر لینک سازی داخلی در سایت به درستی انجام نشده باشد، این رباتها سردرگم خواهند شد. اما در مقابل با استفاده از نقشه سایت میتوانند راه خود را پیدا کنند.
مزایای داشتن نقشه سایت
- سایت شما با داشتن نقشه، به موتورهای جستجوگر گوگل اجازه میدهد تا وارد سایت شما شده و در اصطلاح در بین صفحات آن بخزند.
- با استفاده از آن گوگل میتواند متوجه محتوای سایت شما بشود.
- با آپدیت و تغییر صفحات سایت شما، موتورهای جستجوی گوگل متوجه این تغییرات خواهند شد.
- تاریخ آخرین تغییرات در سایت و فاصله زمانی آنها توسط موتورهای جستجوی گوگل بررسی و ثبت میشوند.
- نقشه سایت میزان اولویت هر صفحه را مشخص خواهد کرد.
- در صورت نداشتن لینکهای داخلی، موتورهای جستجو سراغ سایت مپ میروند.
- در سایتهای بزرگ که محتوای طولانی دارند، موجب بهبود ایندکس گذاری میشود.
- در صورت پیچیدگی در سایت موتورهای جستجو گیج میشوند. شما با نقشه سایت موتورهای جستجوی گوگل را نجات میدهید.
***یاداوری: در یکی از مقالات افضلی وردپرس، آموزش المنتور پرو را گام به گام پوشش داده و برخی از بهترین ویژگیهای آن را بررسی کردهایم. در پایان، شما باید هر آنچه را که برای ساختن یک وب سایت وردپرسیِ جذاب در کمترین زمان نیاز دارید، داشته باشید!
ساختار یک نقشه سایت
نقشه سایت برای کاربران شناخته شده نیست؛ چون برای آنها ایجاد نشده است. این فایلهای XML برای رباتهای گوگل ایجاد شده اند. در زیر یک نمونه از فایلهای XML برای شما آورده شده تا با آن آشنا شوید.
این کدهای xml دو نوع تگ اختیاری و الزامی دارند. کد شروع یک xml <xml?>”” میباشد که الزامی است . بعد از این تگ، <urlset> میآید که ساختار کلی xml را معرفی میکند. آدرسهای موجود در سایت مپ از دو تگ <url> و یک تگ <loc> تشکیل شده است. این تگها الزامی هستند و حتما باید برای آدرسها استفاده شوند، اما بقیه تگها اختیاری هستند.
معرفی تگها
<url>: این تگ الزامی تگ والد است و برای همه آدرسها استفاده میشود. در واقع همه تگهای دیگر، داخل آن قرار میگیرند.
<loc>: استفاده از این تگ هم الزامی است و آدرس دقیق همه صفحات سایت را نشان میدهد. باید از آدرس کامل صفحات با پروتکل استفاده کنید. حداکثر طول کاراکترهای این آدرس 2048 کاراکتر است.
<lastmod>: این تگ تاریخ آخرین بهروزرسانی هر صفحه را نشان میدهد. فرمت کلی آن به شکل YYYY-MM-DD است. لازم به ذکر است که این تگ اختیاری است.
<changefreq>: در این قسمت اطلاعات کلی در مورد فواصل زمانی بین تغییرات یک صفحه را نشان میدهد. در این قسمت مقادیر همیشه، ساعتی، روزانه، هفتگی، ماهانه، سالانه و هرگز قرار دارند. این تگ اختیاری است.
<priority>: این تگ هم اختیاری میباشد. میتواند اهمیت و جایگاه یک صفحه را نسبت به بقیه صفحات سایت نشان دهد. این تگ محدوده مقادیر 0 تا 1 را در برمیگیرد، البته مقدار پیش فرض برای آن 0.5 است.
اهمیت داشتن نقشه سایت در سئو
همانطور که میدانید گوگل با استفاده از الگوریتمهای خاصی میتواند محتوای جدید وبسایتها را بررسی کند. این کار توسط رباتهای خزنده گوگل انجام میشود؛ چون از یک صفحه به صفحه دیگر میروند به آنها خزنده میگویند. این رباتها در حقیقت به لینکهای داخلی و خارجی سایت توجه میکنند. اما اگر صفحهای وجود داشته باشد که لینک داخلی به آن داده نشده باشد، گوگل نمیتواند آن را پیدا کند؛ بنابراین استفاده از نقشه سایت میتواند مفید باشد. گوگل و موتورهای جستجوی دیگر، با استفاده از نقشه سایت میتوانند صفحات مهم سایت را پیدا کنند.
***جالب است بدانید افزونه visual composer یکی از افزونههای معتبر و قدرتمند برای ویرایش صفحات سایت وردپرسی و طراحی سایت است. این افزونه باسابقه بعد از عرضه، به یکی از محبوبترین و پرفروشترین محصولات وردپرسی در تمام تاریخ تبدیل شد! اما افزونه ویژوال کامپوزر اتفاقاتی را از سر گذراند که باعث گیجشدن بسیاری از کاربران وردپرس در سراسر جهان شد.
ساختن نقشه سایت در وردپرس
در وردپرس از نسخه 5.5 به بعد به صورت خودکار از همه صفحات سایت و همچنین پستهای سایت، نقشه سایت ایجاد میشود. البته نقشه خودکار سایت، تصاویر و ویدئوها و همچنین اخبار سایت را شامل نمیشود. سایت مپ خودکار سایت وردپرسی در مسیر /wp-sitemap.xml قرار دارد. اما خبر خوب این است که شما در وردپرس با استفاده از افزونهها میتوانید نقشه سایت ایجاد کنید. افزونههای Yoast Seo و Rank Math این کار را برای شما انجام میدهند.
ایجاد نقشه سایت با استفاده از افزونه یوست سئو
برای نصب این افزونه مانند همه افزونههای دیگر، به مسیر پیشخوان > افزونهها > افزودن بروید. در کادر جستجو عبارت Yoast Seo را تایپ کنید. این افزونه را مانند شکل پیدا کرده و نصب و فعال کنید.
بعد از نصب این برنامه در قسمت پیشخوان وردپرس شما، گزینه SEO اضافه میشود. در این قسمت به بخش عمومی و سپس سربرگ امکانات بروید. در این قسمت باید حتما گزینه (نقشههای XML سایت) تیک داشته باشد. اگر این گزینه تیک داشته باشد، نقشه سایت شما فعال خواهد شد. از دو روش میتوانید سایت مپ خود را ببینید:
Yourdomain.com/sitemap_index.xml یا yourdomain.com/sitemap.xml
در قسمت تنظیمات افزونه یوست سئو، در قسمت ظاهر جستجو > انواع محتوا شما میتوانید بعضی قسمتها را حذف کنید. مانند (صفحه برچسبها، برچسب محصولات، نمونه کارها، صفحه دستهها و …) .شما قادر هستید تا تنظیمات دلخواه برای هر صفحه ایجاد کنید.
نقشه سایت با استفاده از ابزارهای آنلاین
XML sitemaps: با استفاده از آن میتوانید سایت مپ xml را به صورت آنلاین ایجاد کنید.
Slick Plan: با استفاده از این ابزار میتوانید نقشه سایت بصری ایجاد کنید. بعد از ساخت این نقشه میتوانید از نقشه سایت خود خروجی xml تهیه کنید.
Inspyder: با دانلود و نصب این برنامه به راحتی میتوانید آدرس سایت خود را وارد کرده و نقشه سایت را دریافت کنید.
ثبت نقشه سایت در سرچ کنسول گوگل
در گوگل سرچ کنسول به بخش سایت مپ بروید. در قسمت مربوطه آدرس فایل نقشه سایت خود را وارد کنید، سپس روی دکمه submit کلیک کنید. با این روش نقشه سایت شما در سرچ کنسول گوگل ثبت میشود؛ در نتیجه از طریق گوگل قابل بررسی خواهد بود.
3 سوال پرتکرار مرتبط با موضوع:
1) چگونه در سایتهای فروشگاهی وردپرس نقشه سایت ایجاد کنیم؟
در سایتهای فروشگاهی هم میتوانید به راحتی نقشه سایت بسازید. این کار با افزونههای وردپرس به راحتی انجام میشود.
2) چگونه نقشه سایت سئوی سایت را بهبود میبخشد؟
با استفاده از نقشه سایت گوگل میتواند صفحات سایت شما را به خوبی بررسی کند؛ بنابراین میتواند در سئوی سایت تأثیر گذار باشد، اما سئو فقط به این مورد مربوط نمیشود.
3) از چه طریقی میتوان نقشه سایت ایجاد کرد؟
از سه روش میتوانید نقشه سایت ایجاد کنید. با استفاده از افزونهها – با استفاده از سرچ کنسول گوگل و یا افزودن Sitemap:http://example.com/sitemap_location.xml در فایل robots.txt
خلاصه و نتیجهگیری
همانطور که گفته شد سایت مپ میتواند سرعت ایندکس گذاری صفحات سایت را بالا ببرد. همچنین موجب بهبود سئوی سایت میشود، خصوصا در سایتهای بزرگ و با تعداد صفحات زیاد، نیازمند یک سایت مپ هستید. با استفاده از افزونه یوست سئو میتوانید نقشه سایت را ایجاد کرده و صفحات سایت را مدیریت کنید. در این مطلب از بلاگ افضلی وردپرس این افزونه را به شما آموزش دادیم امیدواریم مورد رضایت شما واقع شده باشد. سوالات خود را در قسمت نظرات برای پاسخگویی توسط کارشناسان ما ثبت کنید.
در انتها شاید برایتان جالب باشد بدانید که یکی از محبوبترین تبلیغات در کسب و کارهای ایرانی، تبلیغات کلیکی شناخته شده است. شرکتهای بزرگ و توسعه یافته سالانه هزینه زیادی را جهت بازاریابی به روش تبلیغات کلیکی صرف میکنند. به عنوان مثال آمازون 50 میلیون دلار سالیانه برای تبلیغات کلیکی هزینه میکند. در حقیقت در این نوع تبلیغات، تبلیغ دهنده فقط به ازای هر کلیک هزینه پرداخت میکند
اولین کامنت را شما بگذارید!