Skip to content
تاریخ: 1401/01/23       |      
دسته: ,       |      
نویسنده: تولید محتوا افضلی وردپرس

افزونه visual composer یکی از افزونه‌های معتبر و قدرتمند برای ویرایش صفحات سایت وردپرسی و طراحی سایت است. در گذشته، برای طراحی سایت چاره‌ای نبود جز اینکه با برنامه نویسی و طراحی گرافیکی و همسو کردن این موارد با همدیگر یک سایت بر اساس زبان‌های برنامه‌نوسی تحت وب بسازید.

بعد از اینکه وردپرس معرفی شد و هر روز کاربران بیشتری به خود جلب کرد به مرور افزونه‌هایی برای ویرایش سایت وردپرسی عرضه شدند که افزونه visual composer یکی از قدرتمندترین و کاربردی‌ترینِ آن‌ها بود. این افزونه باسابقه بعد از عرضه، به یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین محصولات وردپرسی در تمام تاریخ تبدیل شد! اما افزونه ویژوال کامپوزر اتفاقاتی را از سر گذراند که باعث گیج‌شدن بسیاری از کاربران وردپرس در سراسر جهان شد.

داستان این اتفاقات را به طور خلاصه و به نقل از وبسایت رسمی این افزونه، در بخش بعدی بخوانید. بعد از آن، سراغ آموزش افزونه visual composer خواهیم رفت.

بالاخره افزونه Visual Composer یا WP Bakery ؟

بالاخره Visual Composer یا WP Bakery ؟

خیلی بعید است بخواهید با افزونه‌های صفحه‌سازی مثل Visual Composer کار کنید ولی این سؤال برایتان پیش نیاید که بالاخره نام این افزونه چیست و فرق Visual Composer و WP Bakery چیست؟ و کدام‌یک از آن‌ها آن افزونه معروف و رقیب المنتور هستند؟

در این بخش از مقاله، داستان این نامگذاری‌ها را به طور خلاصه توضیح می‌دهیم که پاسخ این پرسش را برای همیشه بدهیم.

Visual Composer در سال 2011 برای اولین بار با نام رسمی Visual Composer page builder عرضه شد و طرفداران بسیاری هم پیدا کرد. این افزونه در Envato market عرضه شده بود و سازندگان آن، لایسنس و حق فروش خود را به طور مادام‌العمر به این مارکت پلیس قدرتمند سپرده بودند.

بعد از مدتی سازندگان این افزونه تصمیم گرفتند افزونه دیگری درست کنند که امکانات بیشتری از افزونه قبلی داشته باشد و با کمک آن، بتوان یک سایت را کاملاً ویرایش کرد و دست به طراحی سایت‌های حرفه‌ای زد. بعد از اینکه این افزونه را ایجاد کردند، تصمیم گرفتند آن را با نام Visual Composer Website Builder و خارج از مارکت‌پلیس انواتو، عرضه کنند چراکه کاربران با نام ویژوال کامپوزر آشنا بودند و این نام بین مدیران وبسایت‌ها به یک برند معتبر تبدیل شده بود.

مشکل اینجا پیش آمد که به خاطر قرارداد اولیه آن‌ها با Envato market، حق نداشتند از نام Visual Composer برای محصول دیگری استفاده کنند و آن را در خارج از Envato عرضه کنند. آن‌ها یا باید نام افزونه قبلی را عوض می‌کردند و یا افزونه جدید را هم در انواتو می‌فروختند و آن را مطابق تغییراتی که لازم بود، تغییر می‌دادند.

*** جالب است بدانید افزونه ریدایرکت وردپرس قرار است مخاطبین شما را از لینک‌های خراب و مشکل‌دار یا صفحات قدیمی و حذف‌شده یا بلااستفاده، به سمت صفحه‌ای درست مثل صفحه اختصاصی ۴۰۴ یا صفحه جدید هدایت کند.

معرفی افزونه visual composer

طبق بیان خود سازندگان، آن‌ها تصمیم گرفتند نام افزونه اول یعنی Visual Composer page builder را عوض کنند و آن را به WP Bakery تغییر دهند تا از نظر قانونی اجازه داشته باشند افزونه طراحی سایت جدید خود را با نام Visual Composer Website Builder عرضه کنند. پس اینطور شد که افزونه صفحه‌ساز قدیمی که امکاناتی کم‌تر از این افزونه جدید داشت و بیشتر از 4 میلیون بار دانلود شده بود، به WP Bakery تبدیل شد و افزونه جدید با نام Visual Composer عرضه شد. اکنون مدیران وبسایت‌های ایرانی وقتی می‌گویند ویژوال کامپوزر بعضی اوقات، منظورشان افزونه قدیمی است و بعضی اوقات افزونه جدید.

یک مشکل دیگر این است که وقتی WP Bakery را نصب می‌کنید این افزونه در وردپرس فارسی با نام ویژوال کامپوزر در پیشخوان سایت شما ظاهر می‌شود در صورتی که دیگر نام آن ویژوال کامپوزر نیست و باید به WP Bakery تغییر کند. همین مسئله هم باعث گیج‌شدن بیشتر کاربران وردپرس فارسی شده است.

پس به طور خلاصه:

  • افزونه قدیمی که نامش Visual Composer Page Builder بود، تبدیل شد به WP bakery
  • افزونه جدید که امکانات بیشتری دارد، با نام Visual Composer Website Builder عرضه شد.

آموزش افزونه visual composer

یاداوری: با کمک افزونه پنل کاربری ووکامرس، می‌توان هم صفحه ورود به سایت را به‌دلخواه خود تغییر داد و هم پنل کاربری را شخصی‌سازی و زیباتر کرد. علاوه بر این امکانات دیگری مثل عضویت با استفاده از شماره تلفن همراه یا ارسال پیام شخصی به کاربران را می‌توان از طریق افزونه پنل کاربری ووکامرس مدیریت کرد. تمام این اقدامات را هم می‌توان بدون نیاز به کدنویسی انجام داد.

آموزش نصب Visual Composer

با توضیحاتی که در بخش قبل دادیم، متوجه شدید که افزونه صفحه ساز ویژوال کامپوزر چیست. با استفاده از این افزونه می‌توانید تمام بخش‌های سایت خود را ویرایش کنید و دست به طراحی سایت بزنید. این افزونه ویژوال کامپوزر رایگان نیست اما نسخه رایگان هم دارد. برای دانلود و نصب نسخه رایگان، وارد بخش افزودن افزونه‌ها شوید و نام Visual Composer را جستجو کنید.

آموزش نصب افزونه Visual Composer

با افزونه‌ای روبه‌رو می‌شوید که 90.000 دانلود دارد. نگران نباشید، این افزونه همان افزونه جدید است و تقلّبی نیست. روی دکمه نصب و سپس فعال‌کردن کلیک کنید تا افزونه visual composer نصب و فعال شود. اگر تمام کارها را به‌درستی انجام داده باشید باید در منوی کناری پیشخوان وردپرس، لوگو و نام این افزونه را ببینید.

نحوه نصب افزونه Visual Composer

اگر بخواهید از تمام امکانات افزونه صفحه ساز ویژوال کامپوزر استفاده کنید، باید نسخه پولی آن را تهیه کنید. برای تهیه نسخه پولی خرید ارزی و دلاری به‌صرفه نیست اما می‌توانید از برخی فروشگاه‌های معتبر داخلی که نسخه Pro افزونه کامپوزر را عرضه می‌کنند، این افزونه را تهیه کنید.

 

*** افزونه­‌ توتال کش، یکی از بهترین افزونه­‌های کش محسوب می­‌شود. که تا الان بیش از یک میلیون نصب فعال دارد و تعداد زیادی از سایت های بزرگ از آن استفاده می­‌کنند. شما با نصب افزونه توتال کش بر روی سایت وردپرسی خود، می­‌توانید عملکرد سایت را به طرز قابل توجّهی بهبود دهید.

آموزش افزونه visual composer

بعد از نصب افزونه با کلیک بر روی نام و لوگوی افزونه در منوی سمت راست در پیشخوان وردپرس، می‌توانید از افزونه ویژوال کامپوزر استفاده کنید. بخش اول که بخش تنظیمات است، تنظیمات مربوط به نمایش ویژوال کامپوزر و کار با آن است که از آن می‌گذریم. بهتر است قبل از اینکه وارد بخش تنظیمات شوید، خودتان شروع کنید به طور آزمایشی با آن کار کنید تا یاد بگیرید این افزونه چطور کار می‌کند.

برای این کار، ماوس را روی لوگوی Visual Composer ببرید و از منوی کشویی بازشده، گزینه شروع کنید را انتخاب کنید.

آموزش افزونه visual composer و مراحل آن

با این کار، صفحه‌ای باز می‌شود که از شما می‌پرسد می‌خواهید چه کاری با ویژوال کامپوزر انجام دهید؟ آیا می‌خواهید یک سایت شخصی بسازید یا طراح سایت هستید و می‌خواهید برای مشتری خود سایت بسازید یا… . یکی از گزینه‌ها را انتخاب کنید و به مرحله بعد بروید.

مراحل آموزش افزونه visual composer- گام به گام

در مرحله بعد دو گزینه دربرابر شما وجود دارد. یکی ساخت صفحه است و دیگری ورود به بخش خودآموز کار با ویژوال کامپوزر. با انتخاب Tutorial Template می‌توانید وارد بخشی شوید که یک صفحه آزمایشیِ از پیش ساخته‌شده در اختیار شما قرار می‌گیرد که می‌توانید در آن با ویژوال کامپوزر تمرین کنید و صفحه را ویرایش کنید تا کار با آن را یاد بگیرید.

بدون نگرانی، در این بخش هرکاری دوست دارید، انجام دهید چون هیچکدام از تغییرات شما تأثیری روی سایت ندارند و آن را خراب نمی‌کنند.

آموزش گام به گام افزونه visual composer

البته توصیه ما این است که برای یادگیری این افزونه از آموزش‌های حرفه‌ای موجود استفاده کنید یا اگر فکر می‌کنید آنقدر از فضای طراحی وب دور نیستید که نیاز به آموزش داشته باشید، خودتان یک صفحه را به‌عنوان الگو انتخاب کنید و سعی کنید آن صفحه را با ویژوال کامپوزر بسازید.

اگر این کار را چند مرتبه تکرار کنید و در جاهایی که سؤال داشتید از متخصصین سؤال خود را بپرسید و یا از آموزش‌های موجود در سایت‌ها استفاده کنید، کارهای ویرایشی بسیاری را می‌توانید یاد بگیرید و لااقل برای شخصی‌سازی سایت خود، نیاز به استخدام طراح سایت ندارید و می‌توانید تغییرات دلخواه را که از دست خودتان بر نمی‌آید، به صورت پروژه‌ای به طراحان سایت بسپارید.

اما به یاد داشته باشید که فقط با آموزش افزونه کامپوزر نمی‌توانید تبدیل به یک طراح سایت شوید. طراحی سایت از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که ساخت صفحه با المان‌های سفارشی تنها یک بخش از آن است.

تفاوت Visual Composer و WP Bakery چیست؟

بعد از داستان نام‌گذاری این دو افزونه که در بخش اول به آن پرداختیم، سؤالی که پیش می‌آید این است که تفاوت این دو افزونه چیست؟

اگر بخواهیم به طور خلاصه تفاوت بین این دو افزونه را توضیح دهیم، باید بگوییم Visual Composer افزونه‌ای کامل برای طراحی سایت و ویرایش وبسایت است و امکانات کاملی دارد اما WP Bakery (همان‌طور که نام قبلی آن Visual Composer page builder بود) برای ویرایش صفحه و بخش محتوایی سایت شماست. یعنی برای مثال، با آن نمی‌توانید هدر و فوتر سایت را طراحی کنید.

شاید بتوان این‌طور گفت که WP Bakery یک ویرایشگر صفحه قدرتمند مثل ویرایشگر بلوک وردپرس است اما در ابعاد وسیع‌تر اما Visual Compose یک ویرایشگر پوسته سایت قدرتمند است مثل المنتور (Elementor).

تفاوت Visual Composer و WP Bakery چیست؟

 

سوالات متداول:

1) فرق Visual Composer و WP Bakery چیست ؟

در مقاله کاملاً توضیح دادیم که ویژوال کامپوزر یک افزونه قدرتمند است که با آن می‌توان دست به طراحی سایت زد اما با WP Bakery می‌توان بخش محتوایی سایت را تغییر داد، درست مانند یک ویرایشگر محتوای قدرتمند.

2) افزونه visual composer بهتر است یا المنتور؟

به راحتی نمی‌توان نظر داد. برخی از طراحان سایت معتقدند که المنتور قدرتمندترین افزونه صفحه‌ساز و سایت‌ساز است و ویژوال کامپوزر از آن ضعیف‌تر است و برخی هم معتقدند ویژوال کامپوزر همچنان بی‌رقیب است! باید خودتان هردو را امتحان کنید.

3) آیا افزونه visual composer رایگان است؟

افزونه ویژوال کامپوزر رایگان نیست اما هم نسخه رایگان دارد و هم نسخه پولی. اگر بخواهید از تمام امکانات آن استفاده کنید، باید حتماً نسخه Pro را تهیه کنید.

 

 

خلاصه و نتیجه‌گیری

در این مقاله از افضلی وردپرس، درباره افزونه visual composer صحبت کردیم و گفتیم که این افزونه یکی از قدرتمندترین افزونه‌های طراحی سایت و ویرایش صفحات سایت است. همچنین درباره سؤالی که برای بسیاری از مدیران سایت‌ها پیش می‌آید که تفاوت ویژوال کامپوزر و WP Bakery چیست هم صحبت کردیم و داستان این تفاوت را به طور کامل توضیح دادیم.

در بخش آموزش افزونه صفحه ساز ویژوال کامپوزر هم سعی کردیم توضیحات کوتاهی درباره استفاده از این افزونه قدرتمند ارائه دهیم. دقت کنید که این افزونه صفحه ساز بسیار گسترده است و برای یادگیری آن حتی شرکت در کلاس آموزشی هم کافی نیست و باید خودتان دست به کار شوید و سعی کنید با آن، صفحات سایت را تغییر دهید و شخصی‌سازی کنید. سوالات و پیشنهادات خود را می‌توانید در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:

اولین کامنت را شما بگذارید!


یک دیدگاه اضافه کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع آموزش پلاگین نویسی وردپرس

تمام چیزی که برای همه فن حریف شدن در وردپرس نیاز دارید!

یک دوره کامل و جامع برای اینکه از این به بعد به هیچ پروژه ای به خاطر عدم توانایی و دانش ناکافی، نه نگویید!

با این دوره شما به زیر و بم وردپرس مسلط می شوید و دیگر هیچ استرسی از اینکه پروژه ای را نتوانید انجام دهید، ندارید.
راه حل تمام مشکلات شما در وردپرس در این دوره نهفته است.