Skip to content

وردپرس

جلسه 
اول
مدت زمان: 
4:19
https://afzaliwp.com/wp-content/uploads/2022/08/wordpress.png

وردپرس چیست؟

جلسه 
دوم
مدت زمان: 
4:32
https://afzaliwp.com/wp-content/uploads/2022/08/steps.png

مراحل ساخت وبسایت با وردپرس

جلسه 
سوم
مدت زمان: 
5:40
https://afzaliwp.com/wp-content/uploads/2022/09/data-server.png

نکات خرید هاست و دامنه مناسب

جلسه 
چهارم
مدت زمان: 
34:17
https://afzaliwp.com/wp-content/uploads/2022/08/drivers.png

نصب وردپرس روی لوکال هاست

جلسه 
پنجم
مدت زمان: 
3:37
https://afzaliwp.com/wp-content/uploads/2022/09/user-interface.png

داشبورد وردپرس

جلسه 
ششم
مدت زمان: 
16:38
https://afzaliwp.com/wp-content/uploads/2022/09/new-post.png

نوشته ها در وردپرس

در این مقاله می‌خواهیم یک پکیج چند قسمتی برای آموزش وردپرس ارائه کنیم. در این مقاله سعی کرده‌ایم به آموزش ساده وردپرس بپردازیم و با کمک گرفتن از عکس ، کاری کنیم که این مقاله برای همه مناسب باشد و این بسته آموزشی یک پکیج آموزش وردپرس از مبتدی تا پیشرفته باشد.

بعد از مطالعه این پکیج آموزش وردپرس ، شما اطلاعات زیادی از وردپرس به دست خواهید آورد و یاد خواهید گرفت:

  • وردپرس چیست
  • تاریخچه وردپرس چیست و وردپرس چطور متولد شد
  • دانلود و نصب وردپرس چه مراحلی دارد
  • ساخت سایت با وردپرس چطور ممکن است
  • تنظیمات اولیه وردپرس را چطور باید انجام داد
  • نحوه نصب قالب وردپرس چگونه است
  • نحوه طراحی سایت با وردپرس چیست
  • ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس چطور است
  • و….

اگر می‌خواهید تمام این موارد و نیز نکات دیگری درباره آموزش وردپرس پیشرفته و سیستم مدیریت محتوای وردپرس یاد بگیرید و جواب سؤالات احتمالی خود درباره وردپرس را به دست آورید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

«اگر بعد از خواندن هر بخش، سؤالی داشتید، حتماً در بخش نظرات مطرح کنید»

این پکیج آموزش حرفه ای وردپرس به طور رایگان، برای همیشه در سایت «افضلی وردپرس» در دسترس خواهد بود و در هر زمان، می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید. کافی است ایمیل خود را هم در بخش نظرات درج کنید تا نسخه‌ای از این بسته آموزشی وردپرس به ایمیل شما ارسال شود و همچنین از انتشار قسمت جدید باخبر شوید.

 

وردپرس چیست ؟

قبل از اینکه بخواهیم شروع به آموزش وردپرس کنیم باید بدانیم اصلاً وردپرس چیست و سایتی که با وردپرس ساخته می‌شود چه تفاوتی با دیگر سایت‌ها دارد.

وردپرس چیست؟ آموزش وردپرس به زبان ساده

به طور خلاصه، می‌توان این‌طور توضیح داد که در ابتدای ظهور اینترنت و مدتی بعد از آن، وبسایت‌های اینترنتی ساده را باید از صفر تا صد با برنامه‌نویسی می‌ساختند. این سایت‌ها معمولاً وبسایت‌هایی ساده بود که فقط حاوی متن، جدول و احیاناً چند قطعه عکس کم کیفیت می‌شد که با HTML و php نوشته شده بود. بعد از فراگیرشدن اینترنت و پیشرفت سخت‌افزارهای رایانه‌ای، اینترنت به یک عرصه مهم و جالب برای اهداف مختلفی ازجمله کسب و کارها تبدیل شد و نیاز بود وبسایت‌هایی شکیل‌تر و کارآمدتر ساخته شود و در عین حال لازم بود سیستمی طراحی شود که افراد بتوانند بدون دردسرهای کدنویسی، اقدام به ایجاد وبسایت کنند.

اینجا بود که پای سیستم‌های مدیریت محتوا به میان آمد. سیستم مدیریت محتوا که به‌اختصار به آن CMS (Content managment systems) می‌گویند، برنامه‌ای است که با کمک آن، می‌توان بدون کدنویسی یک وبسایت تأسیس کرد و این سیستم، هم بخشی برای ورود مدیر سایت و مدیریت آن دارد و هم بخشی که کاربران و بازدیدکنندگان از آن استفاده می‌کنند.

یکی از این CMS ها، وردپرس (WordPress) بود که در سال 2003 توسط مت مولنوگ (Matthew Mullenweg) دانشجوی ترک تحصیل‌کرده از دانشگاه هوستون و همکارش مایک لیتل (Mike little) طراحی شد. نکته جالب درمورد وردپرس این بود که این سیستم مدیریت محتوا متن‌باز و رایگان بود! یعنی هرکسی می‌توانست آن را بارگیری کند و سایت خودش را با آن بسازد. همین نکته و البته طراحی حرفه‌ای و جذاب آن، باعث محبوبیت وردپرس شد، به‌حدی که تا امروز، بیش از 40 درصد از 10 میلیون وبسایت برتر جهان با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا، ساخته شده‌اند.

آموزش طراحی سایت با وردپرس

برای اینکه بهتر بدانید وردپرس چیست و با طرز کار آن آشنا شوید، بهترین کار این است که طبق آموزشی که در ادامه مقاله ارائه می‌کنیم، وردپرس را دانلود کنید و بعد طبق آموزش نصب وردپرس، آن را نصب کنید و خودتان با آن کار کنید.

 

آموزش دانلود و نصب وردپرس فارسی

در این مرحله از آموزش ساخت سایت با وردپرس به آموزش دانلود و نصب وردپرس می‌پردازیم. همان‌طور که در بخش قبلی گفتیم، وردپرس یک نرم‌افزار رایگان و متن‌باز است؛ پس برای دانلود آن نیازی به پرداخت هزینه نیست و می‌توانید به‌راحتی، آخرین نسخه وردپرس را از سایت رسمی آن یعنی WordPress.org دانلود کنید. اما قبل از هرکاری باید مقدمات ساخت سایت با وردپرس را انجام داده باشید. منظور از مقدمات، خرید هاست و دامنه و اتصال دامنه به هاست است. اگر درباره این موضوعات اطلاعاتی ندارید، نگران نباشد، در این بخش خیلی کوتاه و خلاصه درباره آن توضیح می‌دهیم.

خرید هاست وردپرس و دامنه و اتصال آن‌ها

برای اینکه بتوانید یک سایت اینترنتی مخصوص به خود داشته باشید باید یک فضا برای راه‌اندازی سایت اجاره کنید تا روی آن بنای سایت خود را آجر به آجر بسازید! اجاره فضا همان خرید هاست است. می‌توانید هاست خود را از شرکت‌های هاستینگ با چند کلیک ساده و پرداخت مبلغی اندک تهیه کنید. دقت کنید که هاست وردپرسی با غیر آن فرقی زیادی ندارد و هاست وردپرسی فقط برای سایت‌های وردپرسی، اندکی بهینه شده است. تنها چیزی که باید دقت کنید این است که هاست لینوکس بخرید و نه ویندوز.

فضایی که برای اول کار نیاز دارید هم چیزی حدود 2 گیگابایت است. البته با فضای کمتر هم وردپرس نصب می‌شود (حتی با فضای 200 مگابایت) اما در ادامه نیاز به افزایش فضای میزبانی خواهید داشت.

بعد از خرید هاست باید دامنه تهیه کنید. دامنه همان آدرسی است که در مرورگری مثل مرورگر کروم وارد می‌کنید و وارد سایت می‌شوید. مثلاً Google.com دامنه سایت گوگل است و Afzaliwp.com دامنه سایت ما است. برای خرید دامنه هم می‌توانید از طریق همان شرکت هاستینگ که از آن‌هاست وردپرس خرید کرده‌اید، اقدام کنید. آموزش‌های خرید دامنه و اتصال دامنه به هاست در سایت‌های خود هاستینگ‌ها وجود دارد.

آموزش کامل وردپرس- آموزش دانلود و نصب وردپرس فارسی

بعد از این کارها، یعنی خرید هاست و دامنه و اتصال دامنه به هاست، همه چیز برای راه اندازی سایت با وردپرس آماده است. در ادامه همین مقاله، مرحله‌به‌مرحله دانلود و نصب وردپرس فارسی و بعد، تنظیمات اولیه آن را آموزش می‌دهیم.

آموزش دانلود وردپرس رایگان

وردپرس رایگان است پس برای دانلود رایگان وردپرس کافی است به سایت رسمی آن یعنی WordPress.org مراجعه کنیم و با زدن دکمه Get WordPress در صفحه اصلی سایت، آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنیم. بعد از دانلود، یک فایل فشرده خواهیم داشت که باید آن را در هاست آپلود کنیم و بعد بقیه مراحل را با واردکردن دامنه و از طریق مرورگر دنبال کنیم. در بخش بعدی همین مقاله، نصب وردپرس روی هاست را آموزش می‌دهیم.

آموزش وردپرس- آموزش دانلود وردپرس رایگان

آموزش نصب وردپرس در هاست

فایل فشرده‌ای که (Zip) از سایت WordPress.org دانلود کردیم، تمام فایل‌های مورد نیاز برای نصب وردپرس را دارد و نیاز به هیچ فایل دیگری نیست. باید این فایل را وارد هاست یا همان فضایی کنیم که از شرکت هاستینگ اجاره کرده‌ایم.

برای این کار، ابتدا وارد پنل مدیریت خود در هاست شوید

آموزش نصب وردپرس در هاست-پنل مدیریت- آموزش وردپرس

و بعد وارد قسمت مدیریت فایل (File manager) شوید.

آموزش وردپرس-کنترل پنل

یا اینکه با زدن آدرس کنترل پنل، مستقیماً به این بخش مراجعه کنید. اطلاعات ورود به کنترل پنل را شرکت هاستینگ، بعد از خرید هاست به ایمیلتان ارسال کرده است. اگر هم خواستید، می‌توانید با زدن تیکت پشتیبانی، دوباره آن‌ها را یادداشت کنید. این اطلاعات برای مدیریت سایت و امنیت آن، بسیار ضروری‌اند.

آموزش وردپرس- کنترل پنل مستقیم

این کنترل پنل یا cPanel است و یا Direct admin که فضای هر دو تقریباً شبیه به هم است و تفاوت چندانی ندارد.

در میان فایل‌های موجود در این بخش، وارد پوشه Public_html شوید. اگر هاست شما از چند دامنه پشتیبانی می‌کند، وارد فولدری شوید که نام آن، به نام دامنه شماست و دوباره در آن فولدر، فایل Public-html را پیدا کنید و وارد آن شوید.

آموزش وردپرس- پوشه public htmi

برای نصب وردپرس در هاست باید فایل فشرده وردپرس را در این بخش آپلود کنید. آپلود وردپرس در هاست سی پنل به این صورت است که ابتدا وارد پوشه‌ای که گفتیم می‌شویم و بعد از منوی بالایی، روی کلمه upload کلیک می‌کنیم.

آموزش وردپرس- upload

از پنجره باز شده فایل وردپرس را انتخاب می‌کنیم یا آن را می‌کِشیم و در پنجره بازشده می‌اندازیم.

آموزش وردپرس به زبان ساده

بعد باید فایل فشرده را از حالت فشرده خارج کنیم. برای این کار، روی فایل WordPress.zip کلیک می‌کنیم و از گزینه‌های بالا روی کلمه Extract کلیک می‌کنیم یا اینکه روی آن راست کلیک می‌کنیم و گزینه اکسترکت را انتخاب می‌کنیم.

آموزش وردپرس-extract

دقت کنید که تمام محتویات پوشه بدون اینکه در هیچ پوشه دیگری باشند باید در این قسمت استخراج شوند. یعنی اگر بعد از استخراج، یک فایل با اسم WordPress در این پوشه باشد، این موضوع برای راه‌اندازی وردپرس کافی نیست (سایت ما در زیردامنه‌ای به این نام نصب می‌شود). باید محتویات این پوشه را انتخاب کنید و به فضای Public_html منتقل کنید. برای این کار باید وارد پوشه WordPress که به‌تازگی استخراج کردید بشوید و از منوی بالا سمت راست، روی گزینه Select all کلیک کنید.

بعد روی فایل‌های انتخاب‌شده راست کلیک کنید و از گزینه‌های بازشده، گزینه انتقال (Move) را انتخاب کنید و آدرس محلی که می‌خواهید این فایل‌های انتخاب‌شده به آنجا منتقل شوند، وارد کنید. آدرسی که به طور پیش‌فرض وجود دارد، همان پوشه‌ای است که اکنون در آن قرار دارید. می‌توانید با حذف نام پوشه وردپرس، و تأیید انتقال، همه پوشه‌ها را به‌سادگی منتقل کنید.

حالا همه چیز برای نصب وردپرس آماده است و کافی است بقیه مراحل را از مرورگر دنبال کنید. در بخش بعدی همین مقاله، ادامه مراحل نصب را آموزش می‌دهیم.

آموزش نصب وردپرس فارسی و راه‌اندازی

بعد از اینکه فایل‌های وردپرس را به کمک آموزش مرحله قبل، در هاست بارگذاری کردید، حالا باید آدرس دامنه خود را در مرورگر وارد کنید و وارد آن شوید. اگر بعد از واردکردن آدرس دامنه خود به صفحه‌ای مثل صفحه زیر برخوردید، یعنی فایل‌های به‌درستی در هاست آپلود شده‌اند.

آموزش نصب وردپرس فارسی و راه‌اندازی

از منوی بازشده زبان فارسی را انتخاب کنید (یا هر زبانی که می‌خواهید) و دکمه تأیید را بزنید. بعد از این کار، وارد صفحه‌ای مثل صفحه زیر می‌شوید:

آموزش گام به گام نصب وردپرس فارسی و راه‌اندازی

در این بخش، به شما اطلاع می‌دهد که برای نصب وردپرس و ساخت سایت با وردپرس لازم است در فضای هاستی که اجاره کرده‌اید یک پایگاه داده (database) ایجاد کنید.

اگر قبلاً پایگاه داده و کاربر پایگاه داده ساخته‌اید و این دو را به هم متصل کرده‌اید و الآن هم این اطلاعات را در اختیار دارید، کافی است روی دکمه «بزن بریم» کلیک کنید و این اطلاعات را در جدول نمایش داده شده، وارد کنید. اما اگر هنوز پایگاه داده نساخته‌اید باید این کار را انجام دهید.

آموزش نصب وردپرس +عکس

در صفحه بازشده، باید این اطلاعات را وارد کنید:

  • نام پایگاه داده (database name)
  • نام کاربری که به این پایگاه داده متصل است (User name)
  • رمز عبوری که هنگام ساخت پایگاه داده تعیین کرده‌اید

میزبان پایگاه داده معمولاً همیشه همان localhost است. پیشوند جدول را هم می‌توانید به اختیار خود تغییر دهید. پیشوند جدول وردپرس به طور پیش‌فرض wp_ است ولی بهتر است آن را تغییر دهید تا امنیت آن بیشتر شود.

بعد از ارسال این موارد، دکمه فرستادن را بزنید. اگر همه چیز به‌درستی انجام شده باشد، وارد صفحه‌ای می‌شوید که باید در آن، عنوان سایت، نام کاربری و رمز عبور مدیر اصلی و نیز ایمیل آن را وارد کنید.

چگونه وردپرس را نصب کنیم- آموزش وردپرس

اما یکی از ارورهای متداول که در این مرحله ممکن است برایتان پیش آید ارور عدم اتصال به پایگاه داده است. مشکل اتصال به پایگاه داده در نصب وردپرس یکی از اشکالات رایجی است که احتمالاً همه وبمستران حداقل یک بار با آن مواجه شده‌اند. در بخش‌های بعدی همین مقاله، دلیل این مشکل و روش حل آن را آموزش می‌دهیم.

بعد از انجام این کار، سایت شما آماده است و کافی است به انتهای دامنه خود، عبارت /wp-admin یا /wp-login را اضافه کنید و آن را در مرورگر خود وارد کنید. با واردکردن این آدرس، به صفحه‌ای وارد می‌شوید که باید نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد کنید و وارد پیشخوان سایت خود شوید.

آموزش وردپرس-ورود به پیشخوان

دیگر همه چیز برای انتشار اولین پست در سایت وردپرسی شما آماده است. نحوه انتشار پست و تنظیمات اولیه وردپرس را در مقاله بعدی از سری مقالات آموزش وردپرس آموزش خواهیم داد.

آموزش حل مشکل اتصال به پایگاه داده در وردپرس

در بخشی قبلی گفتیم که در مراحل آخر نصب وردپرس، بخشی وجود دارد که باید در آن، نام پایگاه داده و رمز عبور و… را وارد کنید اما یکی از مشکلات رایج و ارورهای متداول در این مرحله مشکل خطا در برقراری اتصال با پایگاه داده است.

آموزش حل مشکل اتصال به پایگاه داده در وردپرس

اگر با این ارور مواجه شدید، اولین کار این است که اطلاعات واردشده را بررسی کنید. نام کاربری و رمز عبور خود را مجدداً بادقت بیشتری، وارد کنید. اگر همچنان مشکل باقی بود، از فارسی یا انگلیسی بودن کیبورد اطمینان حاصل کنید.

اگر همه اطلاعات را درست وارد کرده بودید اما هنوز هم مشکل باقی بود، احتمالاً در ساخت پایگاه داده، ساخت کاربر پایگاه داده و یا اتصال کاربر به پایگاه داده درست عمل نکرده‌اید، پس دوباره این مراحل را طی کنید.

 

استفاده از وردپرس بدون خرید هاست و دامنه

اگر به‌تازگی با وردپرس آشنا شده‌اید و می‌خواهید نحوه کار با آن را یاد بگیرید اما نه از طریق خواندن مقالات مختلف بلکه از طریق کارکردن با آن، دو راه خوب وجود دارد. در این روش‌ها، نیازی نیست هاست و دامنه بخرید؛ فقط کافی است چند مرحله را طی کنید تا بعد از چند دقیقه یک سایت وردپرسی رایگان در اختیار داشته باشید و بتوانید بین منوهای مختلف مدیریتی و تنظیمات آن گشت بزنید و روش کار با آن را به‌راحتی و به‌صورت عملی یاد بگیرید.

اگر می‌خواهید با سیستم مدیریت محتوای وردپرس آشنا شوید ولی نمی‌خواهید خودتان سایتی تأسیس کنید، دو راه ساده‌تر و ارزان‌تر دارید:

  1. استفاده از وبلاگ وردپرس رایگان در سایت WordPress.com
  2. نصب وردپرس در لوکال (روی سیستم شخصی و نه فضای وب

استفاده از وردپرس بدون خرید هاست و دامنه

بعد از نصب وردپرس طبق آموزش مقاله قبلی سایت شما آماده است و می‌توانید اولین پست خود را منتشر کنید. اما احتمالاً این سایت با آنچه مد نظر شماست فاصله بسیاری دارد. برای اینکه سایتتان همان چیزی شود که می‌خواهید و تبدیل به یک سایت حرفه‌ای شود باید قالب مناسبی تهیه و نصب کنید که در همین مقاله به طور مختصر توضیح می‌دهیم چطور باید این کار را انجام دهید اما قبل از اینکه به‌ظاهر سایت و قالب برسیم، بگذارید با بخش مدیریت وردپرس آشنا شویم و ببینیم چطور باید این سایت تازه‌ساز را مدیریت کنیم.

 

آشنایی با پیشخوان وردپرس

بعد از اینکه با موفقیت وردپرس را نصب کردید، اگر آدرس سایت خود را در مرورگر وارد کنید، باید سایتتان نمایش داده شود. برای مدیریت سایت باید وارد بخش مدیریت سایت یا همان پیشخوان وردپرس شوید. درگذشته این قسمت به خاطر نام انگلیسی آن، به داشبورد وردپرس معروف بود و اکنون هم از این کلمه استفاده زیادی می‌شود اما هر دو به یک جا اشاره می‌کنند.

برای ورود به پیشخوان ، آدرس سایت خود را وارد کنید و در انتهای آن یکی از این عبارت‌ها را اضافه کنید و دکمه اینتر را بزنید: /wp-admin یا /wp-login (مثلاً afzaliwp/wp-admin). با ورود به این آدرس، وارد صفحه‌ای می‌شوید که باید نام کاربری و کلمه عبوری را که هنگام نصب وردپرس انتخاب کرده‌اید، در آن صفحه وارد کنید.

بعد از ثبت اطلاعات صحیح، وارد صفحه‌ای مثل عکس زیر خواهید شد:

آشنایی با پیشخوان وردپرس

اینجا پیشخوان وردپرس یا همان داشبورد مدیریت سایت شما است. اینجا همان صفحه‌ای است که از این به بعد، برای نوشتن پست جدید، تنظیمات سایت، هرگونه تغییر در سایت، تأیید نظرات و هر کاری باید به آن مراجعه کنید.

آموزش وردپرس ؛ بخش خانه

در این بخش، یک نمای کلی از سایت خود را مشاهده می‌کنید. بخش خانه، محلی است که در آن، چیزهای مهمی مثل آمار سایت، وضعیت کلی سایت و المان‌های برخی افزونه‌های مهم مثل افزونه‌های امنیتی را می‌بینید. گذشته از این، می‌توانید به امکانات پرکاربردی مثل نوشتن پست جدید، دسترسی سریع داشته باشید.

هرگاه بخواهید می‌توانید امکاناتی که در این بخش به آن دسترسی دارید را تغییر دهید یا شیوه نمایش آن‌ها را عوض کنید. ساده‌ترین کار برای تغییر این صفحه آن است که از بخش بالای همین صفحه روی منوی کشویی «تنظیمات صفحه» کلیک کنید و المان‌هایی که می‌خواهید در صفحه خانه نمایش داده شوند، فعال یا غیرفعال کنید.

آموزش وردپرس؛ بخش خانه

آموزش وردپرس؛ بخش به روز رسانی

وردپرس با قراردادن یک بخش اختصاصی با عنوان به روزرسانی در پیشخوان، این امکان را فراهم می‌کند که بتوانید تمام به‌روزرسانی‌هایی که برای افزونه‌ها، پوسته یا خود وردپرس منتشر شده است را در این بخش مشاهده کنید و اگر دوست داشتید یا لازم دانستید، آن را به‌روز (Update) کنید.

آموزش وردپرس؛ بخش نوشته ها

همان‌طور که از نام آن پیداست، با استفاده از این بخش، می‌توانید مطلب جدیدی بنویسید و در سایت منتشر کنید. همچنین، به نوشته‌های قبلی دسترسی دارید و می‌توانید آن‌ها را ویرایش یا حذف کنید. برای ثبت دسته‌ها هم باید از این بخش اقدام کنید. درباره نحوه نوشتن مطلب جدید در وردپرس ، در مقاله بعدی از سری مقالات پکیج آموزش وردپرس صحبت خواهیم کرد.

دسته‌های همان دسته‌بندی اصلی مطالب سایت شما است. مثلاً اگر یک وبسایت آموزش آشپزی دارید، دسته‌بندی شما می‌تواند شامل این موارد باشد: غذاهای ساده، غذاهای سنتی، سوپ‌ها، کیک‌ و شیرینی، غذاهای گیاهی و… . اگر بخواهید منویی در بالای سایت هم ایجاد کنید، باید برای آن یک دسته ایجاد کنید البته ساخت منو با ایجاد برگه هم ممکن است که توضیح آن خارج از بحث این مقاله است.

آموزش وردپرس؛ بخش نوشته ها

آموزش وردپرس؛ بخش رسانه

بخش رسانه پیشخوان وردپرس یکی از مهم‌ترین بخش‌ها است که آن را با نام آلبوم سایت هم می‌شناسند. با ورود به این بخش، می‌توانید به تمام عکس‌ها، فایل‌های صوتی و فیلم‌هایی که در فضای سایت خود آپلود کرده‌اید، دسترسی داشته باشید.

اگر بخواهید عکسی به مطالب سایت خود اضافه کنید باید آن را در سایتتان آپلود کنید. برای این کار هم می‌توانید از همان صفحه درج مطلب اقدام کنید و هم تصاویر را در بخش رسانه آپلود کنید و بعد، در هنگام در مطلب، از آن استفاده کنید. البته ما روش اول را پیشنهاد می‌کنیم.

دقت کنید که حذف یک تصویر از این بخش، به معنای حذف کامل آن از سایت است و اگر آن تصویر را در مطالب خود استفاده کرده باشید، مطلبتان بدون تصویر و ناقص خواهد ماند.

آموزش وردپرس؛ بخش رسانه

آموزش وردپرس؛ بخش برگه‌ ها

علاوه بر پست‌ها یا همان نوشته‌ها که در سایت منتشر می‌کنید، با وردپرس می‌توانید چیز دیگری به نام برگه ایجاد کنید. برگه‌ وردپرس چیست ؟ برگه وردپرس امکانی است که با آن، می‌توانید صفحات ثابت و ایستا تولید کنید، صفحه جانبی برای سایت بسازید یا هر نوع صفحه‌ای به دلخواه خود بسازید و طراحی کنید.

اگر دقت کرده باشید، در هر سایتی چند صفحه با عنوان‌هایی مثل تماس با ما یا درباره ما وجود دارد. این بخش‌ها را باید با امکان ساخت برگه وردپرس ایجاد کرد. برگه در واقع یک مطلب منتشر شده در سایت است که زیرمجموعه پست‌های عادی و وبلاگ نیست.

برگه‌ها کاربرد زیادی دارند برای مثال، بیایید دوباره به مثال خودمان یعنی همان سایت آموزش آشپزی برگردیم. اگر بعد از درج مطالب فراوانی در سایت خود، تصمیم گرفتید صفحه‌ای جداگانه داشته باشید که در آن، تمام مطالبی که برای غذاهای زیر 100 هزار تومان نوشته‌اید را لیست کنید، باید چه کنید؟

این دسته‌بندی از ابتدا در سایت شما وجود نداشته، علاوه بر این، می‌خواهید این صفحه یک نمای اختصاصی داشته باشد و متفاوت از صفحه دسته‌بندی‌ها باشد. در این موارد، بهترین کار این است که یک برگه با این عنوان درست کنید و مطالب را در آن لیست کنید.

آموزش وردپرس؛ بخش برگه‌ ها

آموزش پیشخوان وردپرس؛ بخش نظرات

با استفاده از بخش نظرات یا دیدگاه ها می‌توانید تمام نظراتی که کاربران و بازدیدکنندگان در سایت درج کرده‌اند، مشاهده کنید و به آن‌ها پاسخ دهید. همچنین این امکان را دارید که انتشار نظرات را وابسته به تأیید مدیر کنید و قبل از تأیید مدیر، نظرات در سایت منتشر نشوند. حتی اگر این امکان را هم فعال نکنید، هرزمان که بخواهید می‌توانید نظرات نامناسب یا اسپم را پاک کنید.

آموزش وردپرس؛ بخش نمایش

بیشتر امکانات تغییر ظاهر سایت در این بخش قرار دارد. مهم‌ترین کار یعنی انتخاب پوسته (قالب یا تم) سایت را باید در این بخش انجام دهیم. همچنین برای تنظیم ابزارک‌ها و استفاده از آن‌ها در سایت هم باید به همین بخش مراجعه کنید. ما در سایت «افضلی وردپرس» یک مقاله با عنوان «آموزش تنظیمات ابزارک‌ها در وردپرس» داریم که خیلی به دردتان می‌خورد.

در بخش نمایش، یک قسمت با عنوان پوسته وجود دارد که برای انتخاب قالب یا همان پوسته سایت است.  در این مقاله در بخش آموزش تنظیم پوسته وردپرس توضیحات کوتاهی در این باره می‌دهیم. (دقت کنید که این محتوا هم وجود ندارد و باید درج شود. اگر به نظر شما، نیازی به محتوای جدید نیست، می‌توانیم آن را در همین مقاله توضیح دهیم)

آموزش وردپرس؛ بخش نمایش

آموزش افزونه ها وردپرس

بدون شک یکی از چیزهایی که باعث شده است وردپرس به یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند تبدیل شود، امکان بهره‌گیری از افزونه‌های مختلف است. در پیشخوان وردپرس، با ورود به بخش افزونه‌ها، می‌توانید افزونه‌های موجود در سایتتان را مدیریت کنید، افزونه جدیدی نصب کنید یا افزونه‌های قبلی را حذف و غیرفعال کنید.

شاید در ابتدا برایتان سؤال پیش بیاید که افزونه چیست ؟ افزونه یا پلاگین (Plugin) وردپرس یک نرم‌افزار است که به طور اختصاصی برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس نوشته شده است و امکاناتی را به آن اضافه می‌کند. این افزونه‌ها هم می‌توانند بسیار ساده باشند (مثل افزونه تاریخ شمسی) یا بسیار قدرتمند و پیچیده باشند (مثل افزونه ووکامرس برای ساخت فروشگاه). مقاله «آموزش نصب افزونه در وردپرس (آموزش گام به گام)» در ابتدای راه، می‌تواند کمک زیادی به شما بکند.

آموزش افزونه ها وردپرس

آموزش بخش کاربران وردپرس

حتماً می‌دانید که بازدیدکنندگان سایت همیشه افراد غریبه‌ای نیستند که فقط یک بار از سایت بازدید کنند. گاهی اوقات، برخی از آن‌ها، باید در سایت عضو شوند. مثلاً وقتی فروشگاه اینترنتی داریم، خریداران باید بتوانند در سایت عضو شوند و محصولاتی که می‌خواهند سفارش دهند را وارد سبد خرید کنند گذشته از این، مدیریت یک سایت متوسط کاری نیست که از عهده یک نفر بربیاید. برای اینکه مدیران مختلفی تعریف کنید و هرکدام بتوانند با نام کاربری و کلمه عبور خود وارد سایت شوند، لازم است از بخش کاربران در پیشخوان وردپرس استفاده کنید.

علاوه بر این، با استفاده از بخش کاربران، می‌توانید گروه‌های مختلفی برای اعضای سایت تعریف کنید و به هرکدام دسترسی‌های خاصی بدهید. همچنین می‌توانید کاربران مختلف را مدیریت کنید.

آموزش بخش کاربران وردپرس

آموزش ابزارهای وردپرس

در قسمت ابزارهای وردپرس به ابزارهایی که با نصب افزونه‌های جدید به سایت اضافه می‌شوند دسترسی خواهیم داشت. برخی از افزونه‌ها مستقیماً به این بخش اضافه می‌شوند و برخی نیز منویی در بخش ابزارها اضافه می‌کنند.

همچنین برای درون‌ریزی (Import) و برون‌بری یا برون‌ریزی (Export) به این بخش نیاز دارید. این بخش برای بک‌آپ‌گیری هم استفاده می‌شود.

دو بخش دیگر هم برای ویرایش کدهای افزونه‌ها و پوسته‌ها استفاده می‌شود و اگر با کدنویسی آشنا نیستید، بهتر است وارد این قسمت‌ها نشوید و کدها را تغییر ندهید.

 

آموزش تنظیمات وردپرس

یک بخش بسیار مهم در پیشخوان وردپرس بخش تنظیمات است. در این قسمت، می‌توانید تنظیمات اساسی سایت را انجام دهید. از آنجایی که این بخش مهم است، به آموزش تنظیمات وردپرس می‌پردازیم و نکات ضروری در این قسمت از پیشخوان را یک به یک آموزش می‌دهیم.

آموزش تنظیمات عمومی وردپرس

در بخش تنظیمات عمومی می‌توانید نام سایت را تغییر دهید، شعار اصلی که برای معرفی سایت استفاده می‌شود را تنظیم نمایید و همچنین تعیین کنید که نشانی آن و زبان آن چه باشد. همچنین برای تغییر ساختار تاریخ و زمان سایت باید از این قسمت اقدام کنید.

البته منظور از تغییر آدرس سایت، تغییر مختصری مثل افزودن s  به https هنگام نصب ssl است و اگرنه برای تغییر آدرس اصلی سایت -که به هیچ وجه هم توصیه نمی‌شود- باید سایت را کاملاً منتقل کرد. اگر برایتان سؤال پیش آمد که ssl  چیست به مقاله «آموزش نصب ssl وردپرس» مراجعه کنید.

آموزش وردپرس؛ تنظیمات نوشتن و خواندن

در این قسمت از پیشخوان وردپرس می‌توانید تنظیمات کلی مربوط به نوشتن مطلب جدید را درج کنید، تنظیماتی مثل اینکه ساختار پیش‌فرض نوشته چه باشد یا به طور پیش‌فرض در چه دسته‌ای قرار بگیرد.

در بخش خواندن هم می‌توانید تنظیمات مربوط به تعداد مطالب وبلاگ و… را انجام دهید. شاید مهم‌ترین تنظیمات این بخش این باشد که مطمئن شوید تیک گزینه «از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند» را نزده باشید.

آموزش وردپرس؛ تنظیمات نوشتن و خواندن

نکته دیگر این است که اگر بخواهید یک صفحه اختصاصی برای سایتتان طراحی کنید باید قبلاً یک برگه یکتا از بخش برگه‌ها بسازید و آن را به روش دلخواه شکل دهید و بعد، از بخش تنظیمات خواندن در پیشخوان وردپرس ، آن برگه را به عنوان صفحه اصلی استفاده کنید. برای این کار در همان ابتدای صفحه، گزینه آخرین نوشته‌های شما را به گزینه یک برگه یکتا تغییر دهید.

آموزش تنظیمات پیوند یکتا در وردپرس

یکی از بخش‌های بسیار مهم در تنظیمات سایت وردپرس بخش تنظیمات پیوند یکتا است. اگر یکی از مطالب سایت خود را باز کنید، متوجه خواهید شد که نوع پیوند یکتای آن چگونه است. پیوند یکتا تعیین می‌کند که لینک مطلب جدیدی که در سایت درج می‌کنید، چطور باشد. تنظیمات این بخش تأثیر بسیار زیادی در سئوی سایت دارد.

تصویر زیر آدرس یکی از مطالب سایت ما را نشان می‌دهد. اگر به آدرس آن دقت کنید، می‌بینید که آدرس آن عبارت انگلیسی موضوع مطلب است. در بخش تنظیمات پیوند یکتا در وردپرس می‌توانید تعیین کنید این آدرس به طور پیش‌فرض چطور باشد.

آموزش تنظیمات پیوند یکتا در وردپرس

از بین تنظیمات مختلفی که می‌توان برای پیوند یکتا انجام داد. بهترین حالت این است که آن را روی نام نوشته قرار دهید و البته هنگام درج مطلب، خودتان عنوان را به انگلیسی ترجمه کنید و در پیوند یکتا قرار دهید.

نکته: ممکن است بعد از نصب افزونه‌های مختلفی مثل اکیسمت و wp rocket، بخش‌های دیگری به قسمت تنظیمات اضافه شوند که در واقع تنظیمات مربوط به آن افزونه هستند.

 

آموزش تنظیم پوسته وردپرس

همان‌طور که در ابتدای مقاله قول داده بودیم در این بخش، به طور مختصر درباره انتخاب و تغییر پوسته وردپرس توضیح می‌دهیم. برای انتخاب یک پوسته باید از بخش نمایش در منوی کناری پیشخوان، وارد قسمت پوسته شوید. در این بخش هم می‌توانید پوسته‌های رایگانی که در مخزن وردپرس وجود دارد را انتخاب کنید و روی سایتتان نصب کنید و هم از پوسته‌هایی که دیگر طراحان سایت‌ها عرضه کرده‌اند، استفاده کنید.

برای نصب پوسته‌های رایگان که در مخزن وردپرس وجود دارند، کافی است طبق فیلم آموزشی زیر، در بخش پوسته‌ها، گزینه افزودن را بزنید و دنبال قالبی مربوط به حوزه کاری خود بگردید و بعد روی دکمه نصب کلیک کنید. به همین سادگی!

برای نصب پوسته‌های غیر رایگان که از سایت‌های دیگر می‌خرید، باید ابتدا فایل پوسته را دانلود و نصب کنید و بعد آن را در همین بخش بارگذاری کنید. برای بارگذاری باید از همین بخش افزودن پوسته را بزنید اما به‌جای اینکه دنبال پوسته‌های آماده بگردید، دکمه بارگذاری پوسته را بزنید و فایل را آپلود کنید.

 

 

سؤالات پرتکرار مرتبط با موضوع:

1) آیا وردپرس رایگان است؟

بله وردپرس یک نرم‌افزار متن‌باز و کاملاً رایگان است.

2) نصب وردپرس چقدر طول می کشد ؟

نصب 5 دقیقه‌ای وردپرس معروف است. یعنی نصب وردپرس تنها 5 دقیقه زمان می‌برد! اما نسبت به مشکلاتی که ممکن است در مسیر نصب، برایتان پیش آید، شاید این مشکل طولانی‌تر شود.

3) آیا وردپرس امن است؟

اگر نکات امنیتی را رعایت کنید، بله وردپرس کاملاً امن است اما اگر از افزونه‌های امنیتی استفاده نکنید و نکات ضروری برای حفظ امنیت سایت وردپرسی خود را رعایت نکنید مثل دیگر سایت‌های غیر وردپرسی، امکان هک و ازدست‌دادن اطلاعات شما زیاد است.

4) آیا وردپرس خوب است؟

بسیاری از مبتدیان این سؤال را مطرح می‌کنند. جوابش ساده است: اگر خوب نبود بیش از 43 درصد از تمام وبسایت‌های جهان از آن استفاده نمی‌کردند!

5) بهترین روش ساخت فروشگاه اینترنتی چیست؟

بهترین و استانداردترین راه برای راه‌اندازی اولیه فروشگاه اینترنتی وردپرس است. ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس به کمک ووکامرس بسیار ساده است و هزینه بسیار کمی هم دارد.

6) چطور وارد پیشخوان وردپرس شویم ؟

برای اینکه وارد پیشخوان وردپرس سایت خود شوید، به انتهای آدرس سایتتان عبارت /wp-admin یا /wp-login را اضافه کنید.

7) برگه وردپرس چیست ؟

برگه وردپرس امکانی است؟افه بر نوشته وبلاگ. با استفاده از برگه می‌توانید صفحه اختصاصی دلخواه طراحی کنید.

8) پیوند یکتا وردپرس چیست ؟

پیوند یکتا آدرس مطلبی است که در سایت خود درج می‌کنید. برای تنظیم پیوند یکتا در وردپرس باید به بخش تنظیمات بروید و از آنجا به بخش تنظیمات یکتا مراجعه کنید.

 

خلاصه و نتیجه‌گیری

در این مقاله که اولین مقاله از پکیج آموزش وردپرس در سایت «افضلی وردپرس» است، درباره این موضوعات توضیح دادیم که وردپرس چیست و سروکله‌اش از کجا پیدا شد! درباره تاریخچه وردپرس و تولد آن صحبت کردیم و گفتیم برای ساخت سایت با وردپرس به هاست و دامنه نیاز دارید و چطور می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید.

در بخش‌های دیگری از این مقاله، به آموزش نصب وردپرس با تصویر پرداختیم و مرحله‌به‌مرحله با هم پیش آمدیم تا یک سایت وردپرسی بسازیم. در مقاله بعدی از پکیج آموزش وردپرس از صفر تا صد یعنی «آموزش وردپرس (قسمت 3)» درباره نحوه نوشتن پست جدید، نحوه درج عکس در پست و تنظیمات آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

اگر سوال یا ابهامی در زمینه نصب و راه‌اندازی وردپرس دارید در قسمت نظرات ثبت کنید تا کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخگو باشند.

دوره جامع آموزش پلاگین نویسی وردپرس

تمام چیزی که برای همه فن حریف شدن در وردپرس نیاز دارید!

یک دوره کامل و جامع برای اینکه از این به بعد به هیچ پروژه ای به خاطر عدم توانایی و دانش ناکافی، نه نگویید!

با این دوره شما به زیر و بم وردپرس مسلط می شوید و دیگر هیچ استرسی از اینکه پروژه ای را نتوانید انجام دهید، ندارید.
راه حل تمام مشکلات شما در وردپرس در این دوره نهفته است.