افزونه ریدایرکت وردپرس قرار است مخاطبین شما را از لینکهای خراب و مشکلدار یا صفحات قدیمی و حذفشده یا بلااستفاده، به سمت صفحهای درست مثل صفحه اختصاصی ۴۰۴ یا صفحه جدید هدایت کند. اگر این توضیح برایتان نامفهوم است به خاطر خلاصه بودن آن است. پس قبل از اینکه به آموزش افزونه ریدایرکت بپردازیم و بهترین افزونه ریدایرکت وردپرس را معرفی کنیم، باید توضیح دهیم که اصلاً ریدایرکت چیست و قرار است افزونه ریدایرکت چهکاری برای ما انجام دهد. برای درک این موضوع، بخش بعدی یعنی بخش «افزونه ریدایرکت چهکار میکند؟» را بخوانید.
افزونه ریدایرکت چهکار میکند؟
ریدایرکت کردن (Redirect) به معنای انتقال بازدیدکننده از یک صفحه سایت به صفحهای دیگر است، به نحوی که صفحه اول اصلاً برای کاربر لود نشود و او مستقیماً بدون اینکه متوجه شود، به صفحه جدید منتقل شود.
شاید بگویید چرا باید کسی چنین کاری کند و کاربر را از صفحه الف به صفحه ب بفرستد؟ این کار میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که در اینجا، چند موردش را مثال میزنیم:
آدرس صفحهای را عوض کردهایم:
اگر مطلبی قدیمی در سایت خود داشته باشیم و بخواهیم مطلب دیگری را با نامک جدید جایگزین آن کنیم، در این صورت باید صفحه قدیمی را به آدرس جدید ریدایرکت کنیم. این نوع ریدایرکت را ریدایرکت دائمی میگویند که معمولاً با کد 301 شناخته میشود.
در دسترس نبودن موقتی یک صفحه یا نیاز به ویرایش آن:
گاهی اوقات میخواهیم محتویات یک صفحه را ویرایش کنیم و نمیخواهیم تا قبل از پایان ویرایش، کاربران و بازدیدکنندگان محتویات صفحه را ببینند. در این موارد، باید صفحه را موقتاً به یک صفحه دیگر ریدایرکت کنیم. مثلاً کاربران را به صفحهای اختصاصی هدایت کنیم که به آنها میگوید صفحهای که دنبال آن هستند تا ساعاتی دیگر در دسترس خواهد بود. این نوع انتقال را ریدایرکت موقت میگویند و با کد 302 شناخته میشود.
پیداکردن یک مطلب تکراری در سایت:
اگر در سایت به مطلبی تکراری بر بخوریم، برای SEO سایت باید یکی از آنها را حذف کنیم یا به مطلب مشابهش ریدایرکت کنیم.
ریدایرکت صفحات ۴۰۴:
وقتی کاربر آدرس غلطی وارد میکند یا میخواهد وارد آدرسی شود که در سایت ما وجود ندارد، سایت به طور خودکار صفحه ارور ۴۰۴ را به آن نشان میدهد. بسیاری از وبمستران این صفحات را به صفحات دیگری ریدایرکت میکنند و دلایل دیگری که به مرور فعالیت به عنوان مدیر سایت، با آن مواجه خواهید شد مثل تغییر دامنه و… .
افزونه ریدایرکت میخواهد این تغییر مسیر را انجام دهد. برای اینکه یک صفحه را به صفحه دیگر ریدایرکت کنیم روشهای مختلفی وجود دارد ازجمله، ریدایرکت دستی و استفاده از افزونه ریدایرکت در وردپرس که استفاده از افزونه سادهتر است و توصیه ما این است که شما هم از همین روش استفاده کنید.
در بخش بعدی چند مورد از بهترین افزونه های ریدایرکت را معرفی میکنیم که به کمک آنها، میتوانید بدون نیاز به کدنویسی یا تغییر در کدهای سایت، هر صفحهای که دوست دارید را به صفحه جدید ریدایرکت کنید.
بهترین افزونه ریدایرکت
همانطور که در دیگر مقالات گفتهایم، گاهی اوقات، نمیتوان گفت بهترین ابزار برای انجام یک کار چیست. درباره بهترین افزونه ریدایرکت هم موضوع همین است و بستگی دارد دنبال چه هدفی باشید. مثلاً اگر فقط بخواهید صفحات ارور ۴۰۴ را ریدایرکت کنید میتوانید از افزونهای که برای ریدایرکت این صفحات به صفحات دیگر ساخته شده است، استفاده کنید. اگر میخواهید تمام لینکهای شکسته سایت را پیدا کنید و به صفحات دیگر ریدایرکت کنید، باید از افزونههای کاملتری استفاده کنید که در ادامه، چند مورد از همه آنها را معرفی میکنیم.
افزونه Redirection
بیشک محبوبترین افزونه ریدایرکت وردپرس افزونه Redirection است که بیش از ۲.000.000 نصب فعال از مخزن وردپرس و 10 سال سابقه دارد. با کمک این افزونه نهتنها میتوانید بهسادگی صفحات را به هم ریدایرکت کنید بلکه میتوانید بفهمید کدام یک از لینکهای موجود در سایت شما خرابند. به این ترتیب، خیلی راحت میتوانید آنها را پیدا کنید و به صفحات درست ریدایرکت کنید.
ویژگی جذاب این افزونه این است که یک برنامه متنباز و کاملاً رایگان است و نیازی نیست برای استفاده از خدمات آن پولی پرداخت کنید. یکی از امکانات جالب افزونه ریدایرکت Redirection این است که میتواند تشخیص دهد، پیوند یکتای (permalink) مطالب شما چیست و در صورت تغییردادن آن، به طور خودکار، آن را به آدرس جدید، ریدایرکت کند.
همچنین میتوانید انجام ریدایرکت را هم شخصیسازی کنید مثلاً تعیین کنید که فقط درصورتی که کاربر در سایت لاگین کرده یا لاگ اوت کرده، لینک برایش ریدایرکت شود یا اگر کاربر از مرورگر خاصی استفاده کرد، ریدایرکت شود.
افزونه Redirects – Easy 301 Redirect Manager
این افزونه کمک میکند با انجام ریدایرکتهای 301، 302، 307 و… سئوی سایت خود را بهبود ببخشید. همچنین اگر محتوایی قدیمی در سایت خود داشتهاید که حالا حذفش کردهاید و نمیخواهید کاربران به آن صفحه حذفشده ارجاع شوند و درنتیجه با صفحه ارور 404 مواجه شوند، میتوانید با این افزونه، کاربران را از آن آدرس به آدرسی دیگر بفرستید.
از امکانات این افزونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان ریدایرکت هر نوع صفحهای در سایت، از صفحات پست و آرشیو گرفته تا برگهها و…
- سرعت بالای ریدایرکت که کاربر را اذیت نمیکند
- ارائه آمار از ریدایرکتهای انجامشده برای آگاهی مدیران وبسایت از وضعیت سایت خود
- سازگاری با افزونههایی مثل آموزش افزونه چند زبانه در وردپرس
- نصب آسان از مخزن وردپرس و سهولت استفاده
افزونه Quick Page/Post Redirect Plugin
افزونه Quick Page/Post Redirect Plugin دو نوع عملکرد دارد: یکی ریدایرکت سریع و دیگری ریدایرکت انفرادی. منظور از ریدایرکت سریع آن است که بدون نیاز به هیچ تنظیمات خاصی فقط آدرس صفحهای که میخواهید ریدایرکت کنید و آدرس صفحه مقصد را وارد میکنید و افزونه به طور خودکار بقیه کارها را انجام میدهد. این نوع ریدایرکت از نوع 301 و دائمی است. البته منظور از دائمی این نیست که دیگر نمیتوانید آن را متوقف کنید یا به صفحه دیگری ریدایرکت کنید بلکه منظور این است که تا تنظیمات قبلی را تغییر ندادهاید، صفحه اول به صفحه دوم ریدایرکت میشود.
این افزونه بیشتر از 100.000 بار از مخزن وردپرس نصب شده است و امتیاز خوبی هم از کاربران گرفته است. این افزونه ریدایرکت برای ریدایرکت لینکهای موجود در منوهای سایت و تمام صفحات کاربرد دارد و علاوهبر این امکانات، میتوانید تنظیماتی انجام دهید که کاربر بعد از کلیک روی لینک منوها وارد صفحه جدید شود و لینک منو در همان صفحه باز نشود (در تب جدید باز شود) و همچنین میتوانید برای لینکهای سایت رل نوفالو (Nofollow) تعریف کنید که در امور سئو بسیار پرکاربرد است.
افزونه WP 404 Auto Redirect to Similar Post
این افزونه میتواند به طور اتوماتیک، تمام ارجاعات به صفحه 404 را تشخیص دهد و خودش به طور خودکار، دنبال صفحهای مشابه صفحه درخواستشده در سایت بگردد و کاربر را به سمت آن هدایت کند.
این افزونه نسبتاً هوشمند یک ویژگی جالب هم دارد و آن این است که اگر نتواند صفحهای مشابه صفحه درخواستی کاربر پیدا کند، او را به صفحه اصلی یا صفحهای که از قبل، برایش تعریف کردهایم و یا صفحه 404 اختصاصی که از پیش، ساختهایم، هدایت میکند.
در تنظیمات این افزونه میتوانید ریدایرکت گروهی تعریف کنید و صفحات خاصی را به انتخاب خودتان از این گروه استثنا کنید. پستها و صفحات استثنا شده را میتوانید بر اساس ویژگیهای مختلفی انجام دهید.
یاداوری: با کمک افزونه پنل کاربری ووکامرس، میتوان هم صفحه ورود به سایت را بهدلخواه خود تغییر داد و هم پنل کاربری را شخصیسازی و زیباتر کرد. علاوه بر این امکانات دیگری مثل عضویت با استفاده از شماره تلفن همراه یا ارسال پیام شخصی به کاربران را میتوان از طریق افزونه پنل کاربری ووکامرس مدیریت کرد. تمام این اقدامات را هم میتوان بدون نیاز به کدنویسی انجام داد.
استفاده از بخش ریدایرکت All in One SEO
حتماً نام این افزونه معروف و محبوب وردپرسی را شنیدهاید یا لااقل یک بار در مخزن افزونههای وردپرس، چشمتان به آن افتاده است. این افزونه معروف برای انجام تمام اقدامات مربوط به بهبود سئوی سایت طراحی و عرضه شده است و اکنون بیش از 3.000.000 وبسایت از آن استفاده میکنند.
یکی از بخشهای این افزونه، بخش ریدایرکتها است که در آن، بهسادگی میتوانید آدرس صفحه مبدأ، مقصد و نوع ریدایرکت را مشخص کنید تا افزونه All in One SEO بقیه کارها را انجام دهد و صفحه مورد نظر را به صفحه دیگر، ریدایرکت کند.
اگر اکنون از این افزونه برای بهینهسازی سایت خود برای موتورهای جستجو استفاده میکنید و نمیخواهید افزونه دیگری برای ریدایرکت، نصب کنید، استفاده از امکانات ریدایرکت این افزونه، بهترین انتخاب است.
آموزش افزونه ریدایرکت
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، ریدایرکت انواع مختلفی دارد و با روشهای مختلفی میتوان آن را انجام داد. ما توصیه کردیم که از سادهترین راه استفاده کنید یعنی استفاده از افزونه های ریدایرکت. آموزش افزونه ریدایرکت چیز دشواری نیست البته هر افزونه با افزونه دیگر تنظیمات مختلفی دارد و برای آموزش ریدایرکت با افزونه باید ابتدا مشخص کنیم میخواهیم روش کار با کدام افزونه را یاد بگیریم.
اما اگر نخواهیم این موضوع را چندان پیچیده کنیم، میتوان گفت هر افزونه ریدایرکت یک بخش دارد که در آن، حداقل دو آیتم را از شما میخواهد، یکی آدرس صفحه الف که میخواهید ریدایرکت شود و دیگری آدرس صفحه ب که میخواهید الف را به آن ریدایرکت کنید. کافی است این دو آدرس را وارد کنید (نوع ریدایرکت را انتخاب کنید) و بعد، تنظیمات را ذخیره کنید، به همین سادگی.
*** افزونه توتال کش، یکی از بهترین افزونههای کش محسوب میشود. که تا الان بیش از یک میلیون نصب فعال دارد و تعداد زیادی از سایت های بزرگ از آن استفاده میکنند. شما با نصب افزونه توتال کش بر روی سایت وردپرسی خود، میتوانید عملکرد سایت را به طرز قابل توجّهی بهبود دهید.
3 سؤال پرتکرار مرتبط با موضوع:
1) آیا بعد از حذف افزونه ریدایرکت ، ریدایرکتهای انجامشده باقی میمانند؟
خیر. اگر با استفاده از افزونه صفحاتی از سایت را به صفحهای دیگر ریدایرکت کردهاید، با حذف افزونه، تنظیمات و ریدایرکتهای انجامشده هم از بین میرود. اما اگر از روش دستی استفاده کرده باشید، تا زمانی که آن تنظیمات را به حالت قبل برنگردانید، ریدایرکتها از بین نمیروند.
2) بهترین افزونه ریدایرکت چه افزونه ای است؟
نمیتوان با قطعیت گفت یک افزونه بهترین افزونه است اما در این مقاله چند مورد از بهترینها را معرفی کردهایم مثل افزونههای Redirection و Quick Page/Post Redirect.
3) چرا باید ریدایرکت کنیم؟
به دلایل مختلف ممکن است نیاز به ریدایرکت صفحات سایت داشته باشیم. در بخش اول این مقاله، چند مورد از دلایل نیاز به ریدایرکت را توضیح دادهایم.
خلاصه و نتیجهگیری
در این مقاله، ابتدا توضیح دادیم که ریدایرکت چیست و بعد گفتیم چرا در سایت خود به ریدایرکت نیاز داریم. توضیح دادیم که مثلاً گاهی بهصورت موقت یکی از صفحات سایت را از دسترس خارج کردهایم (برای طراحی، ویرایش یا اشکالات احتمالی) و میخواهیم در این مدت، کاربران سایت را به صفحه دیگری بفرستیم یا آنکه صفحهای از سایت را پاک کردهایم و حالا میخواهیم کاربران را به صفحه جدید بفرستم و یا دلایل مختلفی که به خاطر آنها، مجبور میشویم ریدایرکت کنیم.
در بخش اصلی مقاله هم چند مورد از بهترین افزونه های ریدایرکت وردپرس را معرفی کردیم و درباره هرکدام، اندکی توضیح دادیم. امیدواریم که این مقاله برایتان مفید باشد. اگر سؤالی داشتید حتماً در بخش نظرات وبسایت افضلی وردپرس بنویسید و ایمیل خود را هم درج کنید تا با کمال میل به پرسشهای شما پاسخ دهیم.
اولین کامنت را شما بگذارید!