Skip to content
تاریخ: 1401/05/30       |      
دسته:       |      
نویسنده: تولید محتوا افضلی وردپرس

داشتن هاست و فضای میزبانی یکی از مهم‌ترین کارها برای انتشار وب‌سایت شما در بستر اینترنت است. در این مطلب می‌خواهیم نحوه ساخت هاست رایگان را به شما آموزش دهیم، همچنین چند مثال از سایت‌های ایرانی و خارجی که هاست رایگان ارائه می‌دهند را به شما معرفی می‌کنیم.

گاهی اوقات ترس از هزینه‌های خرید هاست باعث می‌شود به رویای خود که همان طراحی سایت است، دست پیدا نکنیم. اما می‌خواهیم در این مطلب به شما آموزش ساخت هاست رایگان را خواهیم داد تا بتوانید وب‌سایت خودتان را راه‌اندازی کرده و در بستر اینترنت آن را ارائه دهید. کافی است با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.

هاست رایگان چیست؟

شرکت‌های زیادی با اهداف فروش هاست و خدمات خود، اقدام به ارائه سرویس هاست رایگان می‌کنند. اگر شما در ابتدای کار طراح سایت هستید و هنوز نمی‌دانید که دقیقا چه چیزی می‌خواهید، انتخاب هاست رایگان مناسب شماست، شرکت‌های مختلف ایرانی و خارجی به شما هاست رایگان ارائه می‌دهند.

مسلما این شرکت‌ها از این کار سود می‌برند وگرنه هزینه‌های خود را هدر نمی‌دادند؛ چون بعد از مدتی که شما امکانات هاست رایگان را استفاده کنید، شاید نیازهای بیشتری را در سایت خود احساس کنید. دقیقا در همین‌جا شرکت ارائه دهنده هاست، نسخه پولی را به شما پیشنهاد می‌دهد.

شما هم به جای اینکه وقت خودتان را هدر دهید، می‌توانید از همین شرکت هاست پولی خود را بخرید. این کار در وقت شما صرفه جویی کرده و بهتر از راه اندازی یک هاست از اول است؛ بنابراین دیگر محدودیت‌های هاست رایگان را نخواهید داشت و سایت خودتان را ارتقا خواهید داد.

هاست رایگان چیست؟

موارد کاربرد هاست رایگان

  • یکی از موارد کاربرد هاست رایگان برای افرادی است که به تازگی وارد مبحث طراحی سایت شده‌اند.
  • امکان دارد برای ایجاد یک سایت به خاطر هزینه‌های هاست و نگهداری آن، دچار تردید باشید. این مسئله با وجود هاست رایگان برطرف خواهد شد، شما می‌توانید بدون هزینه هاست رایگان خود را راه‌اندازی نمایید.
  • آموزش ساخت هاست رایگان هم برای افراد تازه‌کار و هم افراد توسعه‌دهنده که نمی‌خواهند هزینه‌ای بپردازند، گزینه مناسبی است.
  • همچنین افرادی که قصد راه‌اندازی وب‌سایت حرفه‌ای دارند، می‌توانند با هاست رایگان کار خود را آغاز کنند تا بعدا بتوانند به راحتی و با اعتمادبه‌نفس بیشتر سایت خود را حرفه‌ای کنند.

معایب هاست رایگان

مزایای هاست رایگان را گفتیم، اما این هاست معایبی هم دارد که موجب می‌شود توسعه‌دهندگان وب و طراحان سایت به فکر آن نباشند. چند نمونه را با هم بررسی می‌کنیم.

1.    محدود بودن فضای هاست و پهنای باند آن

چیزی که مسلم است در هاست‌های رایگان فضای ذخیره‌سازی محدود است. همچنین کاربران در انجام بعضی کارها محدود هستند. سرعت سایت‌هایی که از هاست رایگان استفاده می‌کنند، به مراتب کمتر است و امکان دارد مخاطبان خود را از دست بدهند که این کندی سایت به دلیل کم بودن پهنای باند است. مقاله افزایش سرعت سایت را مطالعه کنید.

2.    تبلیغات آزار دهنده

یکی دیگر از معایب استفاده از هاست‌های رایگان، تبلیغات آزار دهنده در گوشه و کنار سایت است. لازم است بدانید که شما به عنوان مدیر سایت، هیچ گونه کنترلی روی این تبلیغات نخواهید داشت. این کار می‌تواند کسب و کار شما را دچار مشکل کند، البته می‌توانید این تبلیغات را در عوض پرداخت هزینه‌ای ناچیز بردارید.

2.    تبلیغات آزار دهنده

3.    امنیت پایین سایت

اگر سایت شما جزو سایت‌های خاص و مهم است، باید از خیر هاست رایگان بگذرید؛ چون این نوع هاست امنیت بالایی را برای سایت شما فراهم نمی‌کند. تنظیمات امنیت در هاست‌های رایگان برای مدیران سایت و صاحبان شرکت‌ها، وجود ندارد؛ چون این نوع هاست‌ها روی سرور اصلی شرکت‌ها قرار ندارند. به همین دلیل شرکت هزینه‌ای را بابت امنیت آن خرج نمی‌کند اما هنگامی که برای خرید یک هاست هزینه پرداخت می‌کنید، ایجاد امنیت سایت شما برای شرکت از واجبات است. افزونه‌های برتر امنیت سایت وردپرسی را در این لینک مشاهده کنید.

4.    عدم وجود پشتیبانی هاست رایگان

مسلما در حین کار شما با هاست‌ها مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد. این موضوع در مورد هاست‌های قوی و پولی هم صدق می‌کند؛ بنابراین در هاست رایگان هم نمی‌توان از آن اجتناب کرد. شما در حین ایجاد مشکلات در هاست رایگان، نمی‌توانید مشکل را پیگیری کنید. در واقع شرکت ارائه‌دهنده هاست رایگان برای شما پشتیبانی در نظر نخواهد گرفت.

5.    محدودیت در انتخاب دامین

شما وقتی از هاست رایگان استفاده می‌کنید در انتخاب نام دامین خود محدودیت دارید. این شرکت‌ها ساب دامین مخصوص به خود را پیشنهاد می‌دهند و شما باید از پیشنهادات آن‌ها استفاده کنید. در این صورت کاربران حرفه‌ای به راحتی می‌توانند از روی آدرس سایت شما متوجه رایگان بودن هاست شوند که این موضوع جلوه مناسبی ندارد.

 

آموزش ساخت هاست رایگان

ما در این مطلب از هاست رایگان شرکت پارس پک استفاده می‌کنیم. آموزش ساخت هاست رایگان توسط این شرکت را به شما آموزش خواهیم داد. شما هم با ما همراه باشید تا برای سایت خود هاست رایگان ایجاد کنید.

در مرحله اول وارد سایت parspack.com شوید و روی دکمه ثبت‌نام کلیک کنید.

آموزش ساخت هاست رایگان

مشخصات خواسته‌شده را به صورت کامل وارد کرده و روی دکمه ثبت‌نام کلیک کنید. حتما اطلاعات را به درستی وارد کنید؛ چون به شماره تماسی که وارد می‌کنید، یک کد تایید ارسال می‌شود. همچنین رمز عبور شما هم به ایمیلی که وارد می‌کنید، فرستاده خواهد شد.

برای اینکه بتوانید وارد حساب کاربری خود در سایت پارس پک شوید، باید به ایمیل خودتان رفته و روی لینک داده شده کلیک کنید.

آموزش ساخت هاست رایگان

به این صورت وارد پنل کاربری خود می‌شوید. در سمت چپ پنل و در روی نوار عنوان اسم شما نوشته شده است. با کلیک روی این قسمت می‌توانید وارد تنظیمات حساب کاربری خودتان شوید.

در این قسمت گزینه‌هایی برای تغییر دادن رمز عبور وجود دارد. اگر رمز عبورتان را فراموش می‌کنید، می‌توانید در این قسمت آن را تغییر دهید. دقت کنید که اگر رمز عبورتان را تغییر دادید، باید حتما دوباره وارد حساب کاربری خود شوید.

آموزش ساخت هاست رایگان

حالا روی گزینه پنل میزبانی ابری کلیک کرده، سپس گزینه سفارش > هاست رایگان را کلیک کنید.

آموزش ساخت هاست رایگان

شما باید در قسمت نام دامنه، یک نام برای سایت خود بنویسید. نام مورد نظر را نوشته و تیک گزینه نصب خودکار اسکریپت را بزنید. در این قسمت گزینه wordpress را انتخاب کرده و فیلدها را پر کنید و در نهایت روی دکمه ایجاد هاست کلیک کنید.

در این مرحله از شما می‌خواهد تا شماره تماس خود را وارد کنید. کدی که به گوشی شما ارسال خواهد شد را در این باکس نوشته تا وردپرس روی هاست شما به صورت خودکار نصب شود.

آموزش ساخت هاست رایگان

در نهایت بعد از گذشت مدتی هاست رایگان برای شما نصب خواهد شد و به شما پیغام می‌دهد. هر زمان که بخواهید پنل کاربری خود را مدیریت کنید، با کلیک روی گزینه پنل میزبانی ابری، این امکان برای شما فراهم خواهد شد.

به همین راحتی یک سایت وردپرسی با هاست رایگان خواهید داشت. برای مشاهده سایت خود در مرورگر نام آن را تایپ کنید. همچنین برای ورود به بخش پیشخوان وردپرس بعد از نام سایت آدرس /wp-admin را بنویسید.

همانطور که مشاهده کردید به راحتی در سایت ایرانی هاست رایگان ایجاد کردیم. حالا می‌خواهیم همین کار را روی سایت خارجی انجام دهیم.

آموزش ساخت هاست رایگان روی سایت خارجی

یکی از سایت‌هایی که توانسته امکانات خوبی را در زمینه هاست رایگان ارائه دهد، 000webhost.com است. در مرورگر خود آدرس این سایت را نوشته و در صفحه اصلی سایت روی گزینه Free Sign Up کلیک کنید.

ایمیل و رمز عبور خودتان را وارد کرده و روی sign up کلیک کنید. در سمت راست این صفحه گزینه‌ای برای ورود از طریق گوگل وجود دارد.

آموزش ساخت هاست رایگان روی سایت خارجی

ویژگی‌های هاست رایگان سایت 000webhost.com

  • این سایت فضایی برابر با 1 گیگا بایت را در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • پهنای باند شما در این سایت 100 گیگا بایت است.
  • نوع پنل مدیریتی شما cpanel خواهد بود.
  • شما مجاز به داشتن 2 سایت خواهید بود.
  • در ضمن این سایت تبلیغاتی هم ندارد.

بعد از اینکه وارد حساب ایمیل خود شدید، روی گزینه Click here to verify your email کلیک کنید. با این‌کار برای شما یک حساب کاربری رایگان ساخته می‌شود که می‌توانید با استفاده از آن هاست رایگان داشته باشید.

ویژگی‌های هاست رایگان سایت 000webhost.com

در صفحه بعد روی گزینه Get Started کلیک کنید تا مراحل ساخت هاست رایگان وردپرس آغاز شود.

در مرحله بعدی سوالات را پاسخ داده یا روی گزینه Skip کلیک کنید.

ویژگی‌های هاست رایگان سایت 000webhost.com

سپس برای سایت خود یک نام و رمز عبور وارد کنید.

در مرحله بعدی سه گزینه وجود دارد که ما گزینه (Create a wordpress website) ایجاد سایت با استفاده از وردپرس را انتخاب می‌کنیم.

ویژگی‌های هاست رایگان سایت 000webhost.com

در مرحله بعد از شما می‌خواهد تا نام کاربری و رمز عبور خودتان را وارد کنید. این اطلاعات مربوط به ادمین سایت است. در نهایت روی دکمه Install کلیک کنید.

روی گزینه manage website زده تا وارد بخش مدیریت وب‌سایت شوید. در این قسمت لوگوی وردپرس را انتخاب کنید تا وردپرس برایتان نصب شود.

ویژگی‌های هاست رایگان سایت 000webhost.com

با زدن دکمه Go to configuration page می‌توانید وارد قسمت پیشخوان وردپرس شوید.

به همین راحتی با استفاده از سایت خارجی توانستیم برای خودمان هاست رایگان تهیه کنیم.

 

 

3 سوال پرتکرار مرتبط با موضوع:

1.    هاست رایگان مناسب چه کسانی است؟

استفاده از هاست‌های رایگان هم برای افرادی که تازه وارد کار طراحی سایت شده‌اند و سررشته‌ای از مدیریت سایت ندارند، همچنین برای توسعه‌دهندگان وب مناسب است.

2.    آیا در هاست رایگان امکان پشتیبانی وجود دارد؟

خیر، در هاست‌های رایگان هیچ‌گونه پشتیبانی را نمی‌توان تضمین کرد.

3.    معایب هاست رایگان چیست؟

هاست‌های رایگان معایبی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به حجم کم فضای میزبانی، سرعت کم سایت، عدم اطمینان و عدم پشتیبانی اشاره کرد.

 

خلاصه و نتیجه‌گیری

شرکت‌های زیادی وجود دارند که امکان ارائه هاست رایگان را برای شما فراهم می‌کنند. در این مطلب دو نوع سایت ایرانی و خارجی را به شما معرفی کردیم. اگر شما قصد راه‌اندازی یک کسب و کار موفق دارید، توصیه ما این است که از هاست‌ رایگان استفاده نکنید؛ چون به هر حال بعد از اینکه کار طراحی سایتتان به اتمام رسید، احتیاج به هاست حرفه‌ای خواهید داشت.

همان‌طور که می‌دانید انتقال هاست و این مسائل سخت و پیچیده هستند؛ بنابراین بهتر است از ابتدای کار به فکر انتخاب هاست مناسب باشید. اما اگر شما برای امتحان کردن و تست می‌خواهید از هاست رایگان استفاده کنید، مشکلی وجود ندارد. آیا شما تا کنون از هاست رایگان استفاده کرده‌اید؟ تجربه خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:

اولین کامنت را شما بگذارید!


یک دیدگاه اضافه کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع آموزش پلاگین نویسی وردپرس

تمام چیزی که برای همه فن حریف شدن در وردپرس نیاز دارید!

یک دوره کامل و جامع برای اینکه از این به بعد به هیچ پروژه ای به خاطر عدم توانایی و دانش ناکافی، نه نگویید!

با این دوره شما به زیر و بم وردپرس مسلط می شوید و دیگر هیچ استرسی از اینکه پروژه ای را نتوانید انجام دهید، ندارید.
راه حل تمام مشکلات شما در وردپرس در این دوره نهفته است.