Skip to content
تاریخ: 1401/09/05       |      
دسته:       |      
نویسنده: تولید محتوا افضلی وردپرس

حمله Distributed Denial of Service (DDoS) یک مقیاس بزرگ از ترافیک جعلی است که قصد دارد به وب سایت هدف آسیب برساند. این حمله با غرق کردن وب سایت یا زیرساخت‌‌های آن با سیلی از ترافیک، تلاش دارد ترافیک منظم یک سرور، سرویس، برنامه یا شبکه هدفمند را مختل کند. زمانی که وب سایت در شرایط آسیب‌پذیری قرار دارد و دارای منابع محدودی است، حتی مقدار کمی ترافیک جعلی برای به نتیجه رساندن DDOS کافی است.

در حملات، از چندین سیستم کامپیوتری به صورت خواسته یا ناخواسته به عنوان منابع ترافیک استفاده می‌‌‌شود. این حملات تهدیداتی هستند که صاحبان وب سایت باید با آن‌‌ها آشنا باشند زیرا بخش مهمی از امنیت را تشکیل می‌دهند.

رایج‌ترین دلایل حملات DDoS عبارتند از:

  • رقیب شما می‌‌‌خواهد به وب سایت شما حمله کند تا به کسب و کار شما آسیب برساند و شما را از فروش و خدمات‌رسانی به مشتریان خود باز دارد.
  • هکر‌ها ممکن است به وب سایت شما حمله کنند تا اطلاعات مهم شخصی و تجاری را از سایت شما استخراج کنند.
  • حمله‌ای که یک یا چند کسب و کار دیگر را با همان IP هدف قرار می‌‌‌دهد. از آنجایی که هاست اشتراکی با افراد دیگر به اشتراک گذاشته‌شده و با استفاده از IP به افراد مختلف اختصاص داده می‌شود، اگر شما هم در همان سرور باشید، سایت شما نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

حمله DDoS چگونه کار می‌‌‌کند؟

حمله DDoS با بررسی محدودیت‌‌‌های شبکه وب‌سایت مورد نظر و با ارسال موج‌‌هایی از ترافیک جعلی آغاز می‌شود. هکر‌ها از ابزاری مانند بات‌نت استفاده می‌کنند؛ این ابزار شبکه را با ارسال سیگنال‌‌های بی‌شمار مختل می‌کند، که در نهایت باعث می‌شود شبکه قادر به پردازش درخواست‌‌های ارگانیک از سمت کاربران یا سایر بخش‌‌های شبکه نباشد.

هنگامی‌‌ که یک حمله DDoS راه اندازی می‌‌‌شود، بات نت به هدف حمله می‌‌‌کند و منابع را تخلیه می‌‌‌کند. حملات DDoS اغلب علیه کسب و کار‌های بزرگ یا بانک‌‌ها اتفاق می‌‌‌افتند.

اگر کاربران ندانند چرا یک وب سایت از کار افتاده است، می‌‌‌توانند شایعاتی در مورد آن ایجاد کنند و باعث ایجاد مشکلاتی در شهرت تجاری سایت موردنظر شوند! بنابراین، یادگیری جلوگیری و توقف حملات DDoS برای تداوم یک کسب و کار بسیار مهم است.

 

تفاوت بین حملات DoS و DDoS چیست؟

حملات Denial of Service (DoS) و Distributed Denial of Service (DDoS) بسیار مشابه هستند. تنها تفاوت آن‌ها در مقیاس آن‌هاست. حملات DoS از یک منبع می‌آیند، در حالی که حملات DDoS (توزیع‌شده) از مکان‌‌های متعددی انجام می‌شوند.

 

پیشگیری و حفاظت از حمله DoS

جلوگیری از حمله DDoS با برنامه‌ریزی دقیق و اقدامات امنیتی امکان پذیر است. حملات DDoS ممکن است برای هر وب سایتی اتفاق بیفتد، حتی اگر کسب و کار شما کوچک یا نسبتاً ناشناخته باشد. اقدامات مختلفی وجود دارد که می‌‌‌توانید برای محافظت از کسب و کار خود در برابر حمله DDoS استفاده کنید. سازمان‌‌ها می‌توانند اقدامات زیر را برای محافظت و پیشگیری از حملات انجام دهند:

  • نظارت و بررسی ترافیک شبکه:

شبکه می‌‌‌تواند ترافیک را از طریق فایروال یا سیستم تشخیص نفوذ، نظارت کند. مدیران باید مقرراتی را تنظیم کنند که در مورد ترافیک غیرعادی به آن‌ها هشدار داده‌شود.

  • وضعیت امنیتی سایت خود را تقویت کنید:

این فرآیند شامل تقویت دستگاه‌‌ها برای جلوگیری از حمله، نصب و استفاده مداوم از آنتی ویروس، ایجاد فایروال‌‌های پیکربندی شده برای محافظت در برابر حملات  DoSو پیروی از اقدامات امنیتی قوی برای نظارت و کنترل ترافیک جعلی است.

  • تخصیص نقش‌ به اعضا:

داشتن یک تیم به منظور بررسی شبکه یا همکاری با تیم‌‌های IT بهترین راهکار است. اطمینان حاصل کنید که همه از نقش و مسئولیت خود در صورت بروز هرگونه حمله خارجی، آگاه هستند.

  • برای پاسخ به حمله DoS برنامه داشته‌باشید
  • همه چیز را به روز نگه دارید:

سیستم‌‌ها باید به‌صورت مداوم به روز شوند تا اطمینان حاصل شود که مشکلات رفع شده‌اند. شناسایی تهدید‌ها در اسرع وقت بهترین راه برای جلوگیری از حمله DDoS است.

SSL روشی برای رمزگذاری است که توسط بسیاری از پروتکل‌‌های ارتباطی شبکه‌‌ها برای بهبود امنیت و رفع نگرانی‌‌های مربوط به حریم خصوصی استفاده می‌شود.

 

چگونه حملات DDoS را شناسایی و از آن جلوگیری کنیم؟

یک نشانه خوب از حمله احتمالی DDoS افزایش ناگهانی تعداد درخواست‌‌ها است. می‌توانید این افزایش ناگهانی را در بخش گزارش‌‌های دسترسی در زیر تب Analytics در سرچ کنسول سایت خود ببینید:

اگر تعداد درخواست‌‌ها به صورت غیرمنتظر‌ه افزایش یافت و شما از CDN یا Cloudflare استفاده می‌کنید، توصیه می‌شود سطح امنیت Cloudflare خود را به حالت Under Attack تغییر دهید. در این حالت اکثر درخواست‌‌های جعلی توسط Cloudflare رد می‌‌‌شوند.

گاهی اوقات حملات DdoS می‌تواند آنقدر بزرگ باشد که شرکت ارائه‌دهنده هاست مجبور شود IP  شما را غیرفعال کند چرا که تمام وب‌سایت‌‌های موجود در سروری که سایت شما روی آن قرار دارد را  تحت تاثیر قرار می‌دهد و غیرقابل دسترس می‌کند. معمولاً حملات DdoS بیش از چند ساعت طول نمی‌‌‌کشد اما اگر نمی‌‌‌توانید صبر کنید تا IP شما دوباره در دسترس قرار گیرد، می‌‌‌توانید سایت خود را به سرور دیگری انتقال دهید.

 

سایر ابزار‌های پیشگیری از حملات، عبارتند از‌‌هاست ابری یا VPS. با این موارد، یک IP اختصاصی در اختیار شما قرار می‌‌‌گیرد که کمتر مستعد حملات DdoS است. گرچه اگر مهاجمان IP شما را پیدا کنند، باز هم می‌‌‌تواند DdoS  برای شما اتفاق بیفتد.

 

جمع‌بندی:

در این مقاله علائم حملات DDoS را بررسی کردیم که عبارتند از:

  • وب سایت به کندی پاسخ می‌دهد.
  • وب سایت اصلاً پاسخگو کاربران نیست.
  • کاربر در دسترسی به وب سایت مشکل دارد.
  • وب سایت به‌صورت کلی از کار افتاده‌است.

و در نهایت راه‌کارهایی برای جلوگیری از این نوع حملات به شما ارائه دادیم.

 

سوالات متداول:

رعایت نکردن چه موردی موجب آسیب پذیری سایت در برابر حملات DDoS می‌شود؟

هاست ارزان . اولین موردی که منجر به آسیب پذیر شدن سایت در برابر حملات DdoS (مانند انواع حملات سایبری) می‌شود، هاست ارزان است. از معایب هاست ارزان می‌توان به عدم پشتیبانی مناسب و حجم بالای مشتریان آن اشاره کرد.

آیا می‌توان از حملات DDoS جلوگیری کرد؟

ISPها می توانند بسته‌های DDoS را قبل از رسیدن به مرز شما شناسایی و فیلتر کنند و مانع از این شوند که چنین حملاتی از تمام پهنای باند موجود در سرور شما استفاده کنند. متأسفانه، در حالی که استفاده از ISP در جلوگیری از حملات DDOS مؤثر است، اما هیچ راه‌حل قطعی برای محافظت در برابر آن‌ها وجود ندارد.

چرا هکرها از حملات DDoS استفاده می کنند؟

DdoS اغلب برای نشان دادن مخالفت در مورد یک موضوع خاص استفاده می‌شود. این مخالفت می‌تواند در حوزه سیاست باشد، یا علیه یک کسب و کار خاص یا بانک‌ها و … .

اشتراک گذاری:

اولین کامنت را شما بگذارید!


یک دیدگاه اضافه کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع آموزش پلاگین نویسی وردپرس

تمام چیزی که برای همه فن حریف شدن در وردپرس نیاز دارید!

یک دوره کامل و جامع برای اینکه از این به بعد به هیچ پروژه ای به خاطر عدم توانایی و دانش ناکافی، نه نگویید!

با این دوره شما به زیر و بم وردپرس مسلط می شوید و دیگر هیچ استرسی از اینکه پروژه ای را نتوانید انجام دهید، ندارید.
راه حل تمام مشکلات شما در وردپرس در این دوره نهفته است.