Skip to content
تاریخ: 1401/06/17       |      
دسته:       |      
نویسنده: تولید محتوا افضلی وردپرس

برای اینکه مفهوم تاکسونومی را بهتر درک کنید، باید با واژه‌هایی مثل Category, Tag, Custom Taxonomy , Term آشنا شوید. در این مطلب این مفاهیم را بررسی می‌کنیم و تفاوت آن‌ها را برایتان بیان می‌کنیم. در حقیقت تاکسونومی در وردپرس به ما این امکان را می‌دهد که نوشته‌های خود را دسته‌بندی کنیم. در این مطلب آموزش تاکسونومی Taxonomy در وردپرس را به شما ارائه می‌دهیم، پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با آموزش تاکسونومی Taxonomy در وردپرس

مفهوم تاکسونومی در وردپرس به شما کمک می‌کند تا گروه‌بندی و کلاس‌بندی محتوای خود را در سایت بهتر انجام دهید. فرض کنید سایت فروش دستگاه‌ها و لوازم زیبایی دارید، دسته‌بندی‌ها همان Categoryها هستند که می‌توانند شامل دستگاه میکرودرم، دستگاه هیدرودرم، دستگاه لیزر، دستگاه فیشیال و … باشند. دراین‌بین دستگاه میکرودرم سالنی فیس آپ، دستگاه لیزر الکساندرایت،  Tagها در وردپرس هستند. تگ‌ها به‌صورت خاص می‌توانند کار گروه‌بندی را برای ما انجام دهند.

آشنایی با آموزش تاکسونومی Taxonomy در وردپرس

انواع تاکسونومی‌های وردپرس

در وردپرس 4 نوع طبقه بندی داریم که اگر با این سیستم مدیریت محتوا کار کرده باشید، حتما با این نوع از طبقه‌بندی آشنا هستید، با ما همراه باشید تا تمام این طبقه‌بندی‌ها را به شما آموزش دهیم.

دسته‌بندی (category)

با استفاده از طبقه‌بندی category شما می‌توانید گروه‌های مختلفی ایجاد کنید؛ در نتیجه با آدرس‌های URL ، category name این دسته‌ها در سایت مشاهده خواهند شد. شما هر تعداد دسته که بخواهید می‌توانید ایجاد کنید و از آن‌ها در موارد مختلف استفاده کنید.

Tagها (برچسب‌ها)

در سایت برچسب را به‌صورت نام برچسب در آدرس‌های URL می‌توان مشاهده کرد. هر پستی که انتشار می‌یابد از برچسب‌های زیادی تشکیل شده است. این تگ‌ها یا به‌صورت پست نزدیک یا به‌صورت ابرهای تگ نشان داده می‌شوند.

دسته پیوند (link_category)

این دسته‌بندی شما را قادر می‌سازد تا پیوندهای خودتان را هم در دسته‌بندی قرار دهید. این دسته پیوندهای به شکل داخلی مورداستفاده قرار می‌گیرند، از آن‌ها می‌توان برای تعریف یک گروه از لینک‌ها در انواع ستون‌های فرعی استفاده کرد.

طبقه‌بندی فرمت پست (post_format)

این ویژگی از وردپرس نسخه 3.1 به بعد معرفی شد. این قسمت در حقیقت قسمتی از اطلاعات متای توضیحات است که از آن می‌توانید برای سفارشی‌سازی پست‌ها استفاده کنید.

طبقه‌بندی فرمت پست (post_format)

طبقه بندی سفارشی

در وردپرس 2.3 به بعد امکان ایجاد طبقه بندی سفارشی در وردپرس اضافه خواهدشد؛ یعنی شما می‌توانید طبقه‌بندی دلخواه خود را ایجاد کنید. با استفاده از این ویژگی شما به‌راحتی می‌توانید اقلام مختلفی را به هر روشی که خواستید طبقه‌بندی کنید.

نحوه ایجاد طبقه بندی ها در وردپرس

کار ثبت یک طبقه‌بندی با استفاده از تابع register_taxonomy انجام می‌شود. در ادامه این کار را با یک روش به شما آموزش خواهیم داد:

Function people_init()

{

Create a new taxonomy //

Register_taxonomy (

‘people’,

‘post’ ,

Array (

Lable’ => __ ( ‘ people’ )’ ,

Rewrite’ = > array ( ‘ slug’ = > ‘person’)’ ,

Capabilities ‘ = > array ‘ (

‘assign_terms ‘ => ‘edit_guides’ ,

‘edit_terms’ => ‘publish_guides’

(((;

}

Add)action( ‘init, ‘people_init ‘) ;

در مثال بالا ما یک طبقه‌بندی ایجاد کردیم که نامش را people قرار دادیم. در این طبقه‌بندی می‌توانیم همه موارد و مطالبی که به افراد مختلف اشاره دارند را طبقه‌بندی کنیم. این قطعه کد را می‌توانید در فایل function.php اضافه کنید. آموزش استفاده از شورت کد وردپرس را مطالعه کنید.

شما از این طبقه‌بندی می‌توانید در پست‌های خود استفاده کنید. قابلیت‌ها یا capabilities به‌صورت اختیاری است و شما می‌توانید آن را استفاده نکنید. اگر استفاده نکنید وردپرس از قابلیت پیش‌فرض خود برای کاربران استفاده می‌کند. قابلیت سفارشی هم توسط edit_guides ایجاد می‌شود. همچنین از publish_guides برای ایجاد طبقه‌بندی‌های جدید استفاده می‌شود.

نحوه ایجاد طبقه بندی ها در وردپرس

اختصاص دادن اصطلاحات مختلف به پست‌ها

بعد از ساخت طبقه‌بندی‌ها وردپرس برای شما یک جعبه جدید در پست‌ها می‌سازد. این جعبه متا مانند همان جعبه برچسب‌هاست و شما با استفاده از آن می‌توانید به پست‌های خود برچسب اضافه کنید. شما باید حتما طبقه‌بندی‌های خود را به پست‌ها متصل کنید، در غیر این صورت برایتان رابط کاربری ایجاد نخواهد شد. ضمنا برای اضافه‌کردن ترم‌ها به یک شیء باید از تابع wp_set_object_terms استفاده کنید. به مثال زیر توجه کنید:

Wp_set_object_terms(123, ‘Bob’ , ‘pers                                                                                                                                                                                                                                                                                              on’)

در این مثال شما عبارت Bob را به پست با شناسه 123 و در طبقه‌بندی person ایجاد کردید.

 

3 سوال پرتکرار مرتبط با موضوع:

1-   تاکسونومی چیست؟

در وردپرس تاکسونومی روشی برای گروه‌بندی مطالب سایت است. شما می‌توانید گروه‌بندی را بر اساس لینک یا انواع پست ایجاد کنید.

2-    ایجاد طبقه‌بندی و تاکسونومی در وردپرس چه مزایایی دارد؟

شما در وردپرس می‌توانید طبقه‌بندی پیش‌فرض و سفارشی داشته باشید.

3-    برای داشتن یک لیست سفارشی در وردپرس باید چکار کرد؟

باید نام طبقه‌بندی خود را در تابع the_terms در حلقه اصلی وردپرس استفاده کنیم. مانند: the_terms ( $post -> ID, ‘people’ , ‘people’ : ‘, ‘, ‘, ‘’);

 

خلاصه و نتیجه‌گیری

همانطور که مشاهده کردید ساخت و ایجاد طبقه‌بندی‌ها در وردپرس خیلی هم سخت نیست. شما برای این کار به دانش برنامه‌نویسی نیاز دارید تا بتوانید طبقه‌بندی‌های دلخواه خود را در جای مناسب ایجاد کنید. البته این کار نیاز به مهارت خاصی دارد و باید دقت فراوان داشته باشید، برای مثال اگر سایت شما از permalinkهای سفارشی استفاده می‌کند، بعد از ایجاد هر تغییری در طبقه‌بندی‌ها، باید ساختار permaliknkها را بررسی کرده و اصلاحات لازم را انجام دهید. در غیر این صورت خطای 404 رخ خواهد داد. آموزش خطای 404 در وردپرس را مطالعه کنید. آیا شما تا کنون تاکسونومی دلخواه در وردپرس ایجاد کرده‌اید؟ تجربه خود را در قسمت نظرات سایت افضلی وردپرس با ما در میان بگذارید.

 

اشتراک گذاری:

اولین کامنت را شما بگذارید!


یک دیدگاه اضافه کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع آموزش پلاگین نویسی وردپرس

تمام چیزی که برای همه فن حریف شدن در وردپرس نیاز دارید!

یک دوره کامل و جامع برای اینکه از این به بعد به هیچ پروژه ای به خاطر عدم توانایی و دانش ناکافی، نه نگویید!

با این دوره شما به زیر و بم وردپرس مسلط می شوید و دیگر هیچ استرسی از اینکه پروژه ای را نتوانید انجام دهید، ندارید.
راه حل تمام مشکلات شما در وردپرس در این دوره نهفته است.