Skip to content
تاریخ: 1400/12/14       |      
دسته: ,       |      
نویسنده: تیم تولید محتوا افضلی وردپرس

دوست دارید سایتتان علاوه بر زبان فارسی به چند زبان دیگر هم در دسترس باشد؟ در این مقاله از افضلی وردپرس آموزش افزونه چند زبانه در وردپرس را دنبال خواهیم کرد تا به ببینیم چطور می‌توانیم سایتمان را به یک سایت چند زبانه حرفه‌ای تبدیل کنیم.

یکی از مواردی که در اولین مراحل کار با وردپرس، با آن مواجه خواهید شد، نحوه نصب افزونه‌ها است که مادامی که از وردپرس استفاده کنید با آن سروکار دارید. البته نگران نباشید، اگر یک‌بار نحوه نصب افزونه در وردپرس را به‌صورت اصولی و کامل یاد بگیرید، دیگر مشکلی در این کار نخواهید داشت و نصب افزونه برای شما چیزی جز چند کلیک ساده نخواهد بود.

سایت چند زبانه برای چه کسانی مفید است؟

درست است که چند زبانه کردن سایت امکان فوق‌العاده‌ای به نظر می‌رسد، اما واقعاً لازم نیست همه سایت‌ها به چند زبان مطالبشان را ارائه کنند. مثلاً اگر سایتی فروشگاهی دارید که فقط در داخل کشور خدمات ارائه می‌کند یا سایتی دارید که شرکتتان را به مشتریانی که در شهر خودتان زندگی می‌کنند، معرفی می‌کند، نیاز به افزودن زبان جدید به سایتتان ندارید.

افزودن یک زبان دیگر هم کار زمان‌بری است و هم در برخی موارد که مطالب سایتتان بسیار زیاد باشد و بخواهید همه را به زبان دیگری هم ارائه کنید، حجم سایت را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

اما اگر سایتی دارید که بازدیدکنندگان خارجی دارد مثل شرکت‌های بین‌المللی یا اگر سایت فروشگاهی شما بر مشتریان خارجی تمرکز دارد، چند زبانه‌بودن سایتتان ضروری است، پس آموزش ایجاد یک سایت چند زبانه در وردپرس را دنبال کنید تا روشش را یاد بگیرید.

آموزش افزونه چند زبانه در وردپرس

روش‌های چند زبانه‌کردن سایت

برای اینکه سایت وردپرسی شما در کنار زبان فارسی از زبان انگلیسی، عربی یا هر زبان دیگری هم پشتیبانی کند، روش‌های مختلفی وجود دارد. دو روش اصلی برای چند زبانه‌کردن سایت این است که یا پوشه‌ای جدا به سایت خود اضافه کنید و در آن وردپرس جدیدی به زبان مورد نظر نصب کنید و مطالب ترجمه‌شده را در آن قرار دهید و یا اینکه با کمک افزونه‌ها، کاری کنید که برخی از صفحات سایت فعلی شما به زبان‌های دیگر هم ارائه شوند. در ادامه، هر دو روش را توضیح می‌دهیم.

نکته: روش ترجمه خودکار با استفاده از گوگل ترنسلیت و یا ابزارهای دیگر (اصطلاحاً ترجمه ماشینی) اصلاً توصیه نمی‌شود؛ چون نه‌تنها کیفیت قابل‌قبولی ندارد، و مخاطب را دل‌زده می‌کند، در سئوی سایت هم تأثیر خوبی ندارد.

در روش‌هایی که در ادامه توضیح می‌دهیم خودتان باید صفحات سایت را ترجمه کنید یا امکانی فراهم کنید که کاربران صفحات دلخواه را ترجمه کرده و به سایت اضافه کنند.

وردپرس‌های مجزا

یکی از روش‌ها این است که برای هر زبان جدید یک پوشه جدید درست کنید و در آن، وردپرس را نصب کنید و سایت را به زبانی جدید بالا بیاورید. برای این کار، هم می‌توان پوشه‌ای در هاست خود ایجاد کرد و آدرس را به دامنه افزود (مثلاً Afzaliwp.com/En) و هم می‌توان سایت جدید را در ساب‌دامین بالا آورد؛ در این صورت آدرس سایت جدید به شکل زیردامنه ثبت می‌شود (مثلاً En.Afzaliwp.com).

سایت وردپرسی چندزبانه

اما هیچ‌کدام از این روش‌ها توصیه نمی‌شود، چون هم هاست را سنگین می‌کند و باعث می‌شود منابع زیادی مصرف شود و هم برای سئوی سایت چندان مناسب نیست. مخصوصاً در روش ساب‌دامین، موتورهای جستجو سایت جدید را به‌عنوان یک سایت کاملاً مجزا حساب می‌کنند و هیچ‌کدام از زحماتی که برای سئوی آن کشیده‌اید به سایت شما اعتباری اضافه نمی‌کنند.

افزونه

روش دوم چند زبانه کردن سایت وردپرسی استفاده از افزونه‌هایی است که برای این کار طراحی و عرضه شده‌اند. این روش هم ساده‌تر است و هم بهینه‌تر و اگر به‌درستی انجام شود، می‌تواند بر سئوی سایت هم تأثیر مثبت داشته باشد.

افزونه‌های مختلفی برای این کار وجود دارد ازجمله:

  • افزونه چند زبانه WPML
  • افزونه Polylang
  • افزونه TranslatePress
  • افزونه Lingotek Translation
  • افزونه Weglot
  • افزونه MultilingualPress
  • و…

جالب است بدانید یکی از موفق‌ترین و بهترین افزونه های ایمیل مارکتینگ جهان افزونه قدرتمند Hubspot است. اگر بخواهیم فقط یک افزونه ایمیل مارکتینگ برای وردپرس معرفی کنیم، بی‌شک انتخاب ما این افزونه رایگان ایمیل مارکتینگ است.

آموزش افزونه چند زبانه در WordPress

این افزونه‌ها هرکدام شیوه تنظیمات مختلفی دارند و غیر از Polylang و Lingotek Translation هیچ‌کدام رایگان نیستند! بعضی از آن‌ها دو نسخه رایگان و پولی دارند که نسخه رایگانش برای سایت‌هایی که محتوای کمی دارند به‌خوبی قابل‌استفاده است.

برای اینکه مقاله طولانی نشود، درباره تمام این افزونه‌ها صبحت نمی‌کنیم. در بخش بعدی تنها یک مورد از بهترین افزونه‌های چند زبانه وردپرس را انتخاب می‌کنیم و شیوه استفاده از آن را آموزش می‌دهیم.

 

آموزش افزونه چند زبانه در وردپرس

در بخش آموزش افزونه چند زبانه وردپرس می‌خواهیم یک مورد از بهترین افزونه‌های وردپرس برای چند زبانه‌کردن سایت را معرفی کنیم و روش کار با آن را آموزش دهیم.

نکته ضروری: قبل از اینکه افزونه را نصب و فعال کنید، حتماً یک نسخه پشتیبان از سایت خود تهیه کنید.

افزونه PolyLang

یکی از بهترین افزونه‌های چند زبانه‌کردن سایت وردپرسی قطعاً افزونه Polylang است؛ دلیلش این است که:

  • این افزونه رایگان است.
  • بیش از 600.000 بار از مخزن وردپرس نصب شده است.
  • کار با آن ساده است.
  • با سئو سازگار است.

برای نصب این افزونه کافی است از بخش افزودن افزونه‌ها، وارد مخزن وردپرس شوید و نام آن را جستجو کنید. سپس روی نصب کلیک کرده و بعد از نصب، آن را فعال کنید.

آموزش افزونه چند زبانه در وردپرس- نصب polylang

بعد از فعال‌کردن افزونه، به‌صورت خودکار، وارد بخش تنظیمات گام‌به‌گام این افزونه می‌شوید. در مرحله اول، باید زبانی را که می‌خواهید به سایت خود اضافه کنید، انتخاب کنید و بعد دکمه افزودن زبان جدید را بزنید. در این مرحله علاوه بر زبانی که می‌خواهید سایتتان را به آن ترجمه کنید، زبان فارسی را هم انتخاب کنید. در هر مرحله با زدن دکمه Not now می‌توانید از آن مرحله صرف‌نظر کنید و به مرحله بعد بروید.

آموزش افزونه چند زبانه در وردپرس- polylang

در مرحله دوم، افزونه سؤال می‌کند که آیا می‌خواهید متن‌های مربوط به رسانه‌های موجود در سایت را هم ترجمه کنید یا خیر؟ دقت کنید که این بخش به معنای ترجمه ویدئو و تصویر نیست بلکه متون موجود در توضیح این فایل‌ها، مثل تگ Alt را ترجمه می‌کند. همچنین فایل‌ها را مجدداً در کتابخانه بارگذاری نمی‌کند تا حجم سایت بی‌جهت افزایش دهد، پس نباید از فعال‌کردنش نگران باشید.

آموزش افزونه چند زبانه در وردپرس- قسمت رسانه

مرحله سوم، بخش تنظیمات محتوا است. در این بخش انتخاب می‌کنید که زبان محتوای سایت شما چیست. اگر زبانی را انتخاب نکنید، زبانی که در کادر زیر نمایش داده می‌شود به‌عنوان زبان محتوای سایت در نظر گرفته می‌شود. در این بخش زبان فارسی را انتخاب کنید و روی دکمه ادامه کلیک کنید.

آموزش افزونه چند زبانه در وردپرس- قسمتcontent

بعدازاین مرحله، تنظیمات اولیه افزونه تکمیل شده است و افزونه آماده کار است. دقت کنید که اکنون سایت شما به زبان دیگری ترجمه نشده بلکه آماده است تا محتوای ترجمه شده را به سایت خود اضافه کنید. در واقع بهترین افزونه چند زبانه وردپرسی افزونه‌ای است که ترجمه ماشینی نکند و اجازه دهد خودتان سایتتان را ترجمه کنید.

بعدازاین مراحل، باید امکانی فراهم کنید که کاربران سایت شما بتوانند زبان سایت را انتخاب کنند. برای این کار، وارد بخش ابزارک‌ها شوید و از قسمت ابزارک‌های در دسترس، ابزارک تغییر زبان را بکِشید و به یکی از بخش‌های سمت چپ بیندازید. با این کار کاربران می‌توانند زبان سایت را انتخاب کنند.

در مقاله «آموزش تنظیمات ابزارک‌ها در وردپرس» که قبلاً در سایت منتشر کرده‌ایم، درباره ابزارک‌ها به طور کامل توضیح داده‌ایم که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

آموزش افزونه چند زبانه در وردپرس- قسمت ابزارک ها

حالا همه چیز برای داشتن یک سایت چند زبانه وردپرسی آماده است. کافی است به بخش نوشته‌های سایت برگردید و هر پستی را که می‌خواهید به زبان دیگری در دسترس باشد به آن زبان هم ترجمه کنید. برای این کار، کافی است روی علامت به‌علاوه در قسمت نوشته‌ها کلیک کنید و ترجمه را اضافه کنید.

آموزش افزونه چند زبانه در وردپرس- تصویر نصب نهایی

 

نتیجه‌گیری

در مقاله آموزش افزونه چند زبانه وردپرس توضیح دادیم که چطور می‌توانیم یک سایت چند زبانه وردپرسی داشته باشیم. گفتیم که برای این کار دو راه داریم؛ اول اینکه یک سایت وردپرسی مستقل در هاست خود به زبان مورد نظر ایجاد کنیم و دوم اینکه با کمک افزونه‌های وردپرسی که برای این منظور طراحی و عرضه شده‌اند‌، سایت خودمان را چند زبانه کنیم.

در بخش آخر مقاله هم افزونه چند زبانه‌کننده Polylang را معرفی کردیم و مرحله‌به‌مرحله توضیح دادیم چطور باید آن را تنظیم کرد. امیدواریم این مقاله برایتان مفید باشد. می‌توانید سؤالات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا در اولین فرصت به شما پاسخ دهیم.

اشتراک گذاری:

اولین کامنت را شما بگذارید!


یک دیدگاه اضافه کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع آموزش پلاگین نویسی وردپرس

تمام چیزی که برای همه فن حریف شدن در وردپرس نیاز دارید!

یک دوره کامل و جامع برای اینکه از این به بعد به هیچ پروژه ای به خاطر عدم توانایی و دانش ناکافی، نه نگویید!

با این دوره شما به زیر و بم وردپرس مسلط می شوید و دیگر هیچ استرسی از اینکه پروژه ای را نتوانید انجام دهید، ندارید.
راه حل تمام مشکلات شما در وردپرس در این دوره نهفته است.