Skip to content
تاریخ: 1401/06/24       |      
دسته:       |      
نویسنده: تولید محتوا افضلی وردپرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست که کار طراحی سایت را برای ما آسان‌تر کرده است. این سیستم به ما اجازه می‌دهد تا بدون کوچک‌ترین کدنویسی، سایت خودمان را ایجاد کرده و آن‌ را مدیریت کنیم. امروزه سایت‌های زیادی با استفاده از وردپرس ایجاد شده‌اند. می‌توان تخمین زد که 60 درصد از سایت‌های کل جهان، با این سیستم راه‌اندازی شده‌اند. در این مطلب می‌خواهیم نصب وردپرس روی سی پنل را به شما آموزش دهیم. شاید مطلب آموزش وردپرس به زبان ساده برایتان مفید باشد.

 

 

چگونگی نصب وردپرس روی سی پنل

اولین قدم برای طراحی سایت، همان‌طور که در مقالات قبلی هم اشاره شد، خرید هاست و دامنه است. مطلب آموزش اتصال دامنه به هاست را مطالعه کنید. سپس باید وردپرس را روی هاست نصب کنید که موضوع این مطلب ماست.

سی پنل CPanel چیست؟

سی پنل و دایرکت ادمین هر دو پنل‌های مدیریت‌هاست هستند. سی پنل امکانات بیشتری نسبت به دایرکت ادمین داشته و بیشتر سایت‌ها از آن استفاده می‌کنند. این پنل مدیریتی بیشتر روی هاستینگ‌های خارجی نصب است. همان‌طور که می‌دانید آی پی کشور ایران تحریم است؛ در نتیجه نمی‌توان سی پنل را روی هاستینگ‌های ایران نصب کرد.

شروع کار با سی پنل

قبل از هر چیزی شما باید وارد قسمت مدیریت سایت خود در سی پنل شوید. توجه کنید که شرکتی که از آن هاست خریداری کرده‌اید، به شما آدرس را خواهد داد. این آدرس را در مرورگر خود وارد کرده تا به صفحه لاگین بروید. همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، از شما یوزرنیم و پسورد خواسته می‌شود. آن‌ها را وارد کرده و روی دکمه ورود کلیک کنید.

شروع کار با سی پنل

نصب وردپرس روی هاست سی پنل

بعد از اینکه وارد پنل مدیریت سی پنل خود شدید، نوبت نصب وردپرس است. قبل از هر چیزی به قسمت file manager رفته و پوشه Public_html را باز کنید. برای این کار باید روی این پوشه دو بار کلیک کنید. این مکان اطلاعات اصلی سایت شما را در بر می‌گیرد. اگر شما تازه سایت خود را ایجاد کرده‌اید و هنوز وردپرس را روی آن نصب نکرده‌اید، این پوشه خام است و فایلی درون آن نیست. شاید شما بخواهید روی سایت خود دوباره وردپرس را نصب کنید، برای این کار می‌توانید وردپرس قدیمی را پاک‌کرده و نسخه جدید را نصب کنید. در نهایت فایل‌های وردپرس جدید را آپلود کنید.

نصب وردپرس روی هاست سی پنل

برای آپلود وردپرس باید داخل پوشه Public_html روی گزینه reload کلیک کنید. فایل نصبی وردپرس آپلود خواهد شد. برای آنکه بتوانید آن را از حالت فشرده خارج کنید، باید روی آن کلیک راست کرده و گزینه Extract را بزنید.

نصب وردپرس روی هاست سی پنل

خوب همان‌طور که مشاهده می‌کنید جزئیات و فایل‌ها و پوشه‌های وردپرس، در داخل پوشه‌ای به همین نام قرار دارند. برای اینکه بتوانید از آن‌ها استفاده کنید، باید آن‌ها را به‌صورت مستقیم داخل پوشه Public_html قرار دهید. همه فایل‌ها را انتخاب کرده و گزینه move  را بزنید، آدرس جدید را به آن‌ها داده و در نهایت پوشه خالی وردپرس را حذف کنید.

ساختن پایگاه‌داده در سی پنل

یکی از موارد اصلی برای استفاده از وردپرس، داشتن پایگاه‌داده است. پایگاه‌داده‌ها در وردپرس برای ساخت جداول ایجاد می‌شوند؛ در حقیقت در پایگاه‌داده همه اطلاعات یک سایت در داخل جداول ذخیره می‌شوند. برای ساخت جدول در CPanel باید در قسمت Database به قسمت My SQL Database Wizard  مانند تصویر زیر، وارد شوید.

ساختن پایگاه‌داده در سی پنل

صفحه‌ای برایتان باز می‌شود که باید نام پایگاه‌داده خود را در قسمت new datebase وارد کنید. در مرحله بعدی از شما یک نام کاربری و رمز عبور می‌خواهد. این اطلاعات هنگام ورود به پایگاه‌داده به کارتان می‌آید. اطلاعات خواسته شده را تکمیل کنید و مانند شکل روی دکمه Create User بزنید.

ساختن پایگاه‌داده در سی پنل

در مرحله بعدی همه موارد را تیک زده و گزینه Make Change  را بزنید.

ساختن پایگاه‌داده در سی پنل

خوب تا اینجای کار ما وارد سی پنل شدیم و پوشه دانلود شده وردپرس را آپلود کردیم. پایگاه‌داده خودمان را هم ساختیم، حالا وقت آن رسیده تا پایگاه‌داده خود را به وردپرس متصل کنیم. اگر این کار را هم به‌درستی انجام دهیم، دیگر سایت ما ایجاد شده و قابل‌استفاده است.

نصب سریع وردپرس

 

حال نوبت نصب وردپرس است. برای این کار کافی است تا در مرورگر آدرس سایت خود را بزنید تا وارد قسمت نصب وردپرس شوید. البته قبل از آن باید یک کار مهم را انجام دهید.

تنظیمات سایت در فایل wp-config.php

یک نکته خیلی مهم هنگام نصب وردپرس و استفاده از آن وجود دارد. شما باید حتما بعد از نصب وردپرس این کار را انجام دهید تا بتوانید از وردپرس خود استفاده کنید. در حقیقت نحوه اتصال بین وردپرس و پایگاه‌داده توسط این پیکربندی تنظیم می‌شود. اگر داخل پوشه وردپرس خود را به‌دقت نگاه کنید، یک فایل به نام wp-config-sample.php خواهید دید. برای اینکه بتوانید اتصال بین سایت و پایگاه داده خودتان را برقرار کنید، باید اطلاعات این فایل را تغییر دهید. قبل از هر چیزی نام فایل را به wp-config.php تغییر دهید. این فایل را باز کرده و در داخل آن نام پایگاه‌داده (DB_NAME) را مطابق نام پایگاهی که ایجاد کرده‌اید، قرار دهید. همچنین نام کاربری (DB_USER) را برابر نام کاربری و رمز عبور (DB_PASSWORD) را هم مطابق همان چیزی که موقع ساخت پایگاه داده تعیین کردید، قرار دهید. در نهایت بعد از تغییر دادن اطلاعات لازم، فایل مورد نظر را ذخیره کنید.

در واردکردن اطلاعات پایگاه داده تمامی دقت لازم را به کار ببرید؛ چون یک اشتباه کوچک در این کار موجب عدم اتصال پایگاه‌داده شما به وردپرس خواهد شد. حالا آدرس سایت خود را در مرورگر وارد کنید تا وارد سایت شما شود.

 

در ابتدا به شما خوش‌آمدگویی گفته می‌شود، سپس باید زبان خود را انتخاب کنید و دکمه بزن بریم! را بزنید.

تنظیمات سایت در فایل wp-config.php

در این مرحله باید اطلاعات پایگاه داده خود را وارد کنید، همان پایگاه داده‌ای که ایجاد کرده‌اید.

تنظیمات سایت در فایل wp-config.php

  • نام پایگاه‌داده: نام دیتابیسی که ایجاد کرده‌اید را وارد کنید. در حقیقت وردپرس شما قرار است روی این پایگاه‌داده اجرا شود.
  • نام کاربری: همان نام کاربری که خودتان در پایگاه‌داده وارد کرده‌اید را بنویسید.
  • رمز mysql : گذرواژه خود را که موقع ساخت پایگاه‌داده وارد کردید را بنویسید.
  • میزبان پایگاه‌داده: میزبان شما localhost است. یا اینکه سرویس میزبان هاستی که شما خریداری کرده‌اید، را وارد کنید.
  • پیشوند جدول: جداول پایگاه‌داده با یک پیشوند شروع می‌شوند، شما می‌توانید آن را تغییر دهید که این امر برای امنیت پایگاه‌داده شما ضروری است.

همه این موارد را که به‌درستی وارد کردید، دکمه فرستادن را بزنید. بعدازاین کار به اتمام رسیده و پیغام زیر را به شما نشان خواهد داد. روی دکمه راه‌اندازی نصب کلیک کنید.

تنظیمات سایت در فایل wp-config.php

تا اینجای کار همه چیز تقریبا تمام شده است و شما لازم نیست کار خاصی را انجام دهید. در صفحه بعد اطلاعات کلی سایت مانند نام کاربری، رمز، نام سایت و اطلاعات مربوط به سایت را نشان می‌دهد. چیزی که در اینجا اهمیت دارد نام کاربری و رمز عبور است. بهتر است از نام کاربری خاص به همراه رمز عبور قوی استفاده کنید. این نام و رمز هنگام ورود به سایت از شما پرسیده خواهد شد؛ در نهایت وارد سایت خود شده و به پیشخوان وردپرس بروید و هر تغییری را که می‌خواهید بدهید. شما می‌توانید افزونه‌های جدید را نصب و فعال‌سازی کنید. همچنین افزونه‌های موجود خود را پاک یا تغییر دهید.

 

3 سوال پرتکرار مرتبط با موضوع:

1.    سی پنل چیست؟

سی پنل هم مانند دایرکت ادمین یک پنل مدیریت‌هاست است که هنگام خریدهاست، دسترسی به آن به شما داده خواهد شد.

2.    سی پنل بهتر است یا دایرکت ادمین؟

سی پنل و دایرکت ادمین هر دو پنل مدیریتی‌هاست هستند، محبوبیت سی پنل در بین کاربران بیشتر بوده و در سایت‌های خارج از ایران کاربرد بیشتری دارد.

3.    برای ایجادهاست حتما باید دامنه و هاست را از یک شرکت تهیه کرد؟

خیر. نیازی نیست که شما حتما دامنه و هاست را از یک شرکت خریداری کنید.

خلاصه و نتیجه‌گیری

در این مطلب نصب وردپرس روی سی پنل را به شما کاربران گرامی آموزش دادیم، امیدواریم آن را برای خود نصب‌کرده و مورداستفاده قرار دهید. درصورتی‌که هرگونه سوالی برایتان پیش آمد، می‌توانید در قسمت کامنت‌‌های سایت افضلی وردپرس با ما در میان بگذارید.

اشتراک گذاری:

اولین کامنت را شما بگذارید!


یک دیدگاه اضافه کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع آموزش پلاگین نویسی وردپرس

تمام چیزی که برای همه فن حریف شدن در وردپرس نیاز دارید!

یک دوره کامل و جامع برای اینکه از این به بعد به هیچ پروژه ای به خاطر عدم توانایی و دانش ناکافی، نه نگویید!

با این دوره شما به زیر و بم وردپرس مسلط می شوید و دیگر هیچ استرسی از اینکه پروژه ای را نتوانید انجام دهید، ندارید.
راه حل تمام مشکلات شما در وردپرس در این دوره نهفته است.