در این مقاله میخواهیم آموزش دهیم نحوه نصب SSL وردپرس چگونه است و چطور میتوانید سایت خودتان را امنتر کنید. اما قبل از آن، باید درباره این صبحت کنیم که اصلاً SSL چیست و چه تأثیری در سایت دارد و آیا اصلاً نصب SSL در سایت رایگان است یا نه.
اگر دنبال سؤال مشخصی هستید میتوانید از طریق فهرست مطالب، مستقیماً به آن بخش بروید و جواب سؤال خودتان را بگیرید. اما اگر میخواهید اطلاعات کاملی درباره نصب SSL وردپرس به دست آورید، این مقاله کوتاه را تا انتها بخوانید.
SSL چیست؟
SSL مخفف عبارت Secure Sockets Layer است و به معنای لایه امن ورودی است. در واقع، SSL (و پروتکل مشابهش، TSL) شیوهای است برای رمزگذاری دادههای انتقالی بین رایانههای موجود در یک شبکه. مهمترین استفاده از SSL وبگردی امن در اینترنت است.
به زبان ساده، SSL در وبگردی، اطلاعاتی را که بین سایت و کاربران منتقل میشود رمزگذاری و درنتیجه، امنتر میکند. با رمزگذاری این دادهها، نفوذ شخص سوم و واسطه بین سایت شما و کاربران سایت بسیار دشوار میشود و امکان شنود و جاسوسی فعالیت کاربران در سایت شما، توسط دیگران وجود ندارد.
اگر سایتی گواهی SSL داشته باشد، به این معنی است که این سایت دارد از این شیوه امن برای انتقال دادهها استفاده میکند. برای اینکه بدانید آیا یک سایت از SSL بهره میبرد یا نه به آدرس آن نگاه کنید؛ اگر آدرس با HTTPS شروع شده بود (به S در آخر کلمه HTTP دقت کنید) یعنی این سایت از شیوه انتقال امن SSL استفاده میکند.
روش دیگر برای اینکه بدانید چه سایتی از این گواهی استفاده میکند این است که در نوار آدرس، کنار آدرس سایت، یک علامت قفل وجود داشته باشد. اگر روی این علامت کلیک کنید، میتوانید اطلاعات کاملتری درباره شرکتی که گواهی را صادر کرده و نوع گواهی، دریافت کنید.
نصب SSL در سایت
حالا که متوجه شدیم SSL چیست و چرا استفاده از آن ضروری است، طبیعی است که بخواهیم از آن برای سایت خود استفاده کنیم اما چطور باید برای سایت خود گواهی SSL دریافت کنیم؟
همانطور که در بخش بعدی توضیح میدهیم، خدمات ارائه گواهی امنیتی SSL هم به طور رایگان و هم به طور پریمیوم (پولی) وجود دارد. شرکتهای میزبانی وب (هاستینگها) خودشان به طور پیشفرض، گواهی رایگان اس. اس. ال (از شرکت Let’s Encrypt) را روی سایت شما فعال میکنند و لازم نیست شما کار خاصی انجام دهید.
برای اینکه بررسی کنید که شرکت میزبان سایت شما این کار را انجام داده یا نه کافی است نکاتی که در بخش اول مقاله گفتیم بررسی کنید؛ یعنی ببینید آیا آدرس سایتتان HTTPS (با حرف S در انتها) است و آیا علامت قفل در کنار آدرس سایتتان ظاهر میشود یا نه.
اگر این اقدامات انجام نشده بود یا خواستید خودتان خدمات SSL پریمیوم (پولی) دریافت کنید، در بخش «نصب SSL وردپرس» همین مقاله روش آن را توضیح میدهیم.
یاداوری: در مورد انتقال سایت وردپرسی از لوکال به هاست باید گفت که شما از هر روشی استفاده کنید با یک روند طولانی طرف هستید و مراحل زیادی دارد که باید کار را بادقت بیشتر دنبال کنید. اولین کاری که باید برای این انتقال انجام گیرد، این است که شما افزونه داپلیکیتور را روی سایت خود در لوکالهاست نصب کنید.
آیا نصب SSL رایگان است؟
SSL شیوهای برای رمزگذاری دادهها است که نیاز به کدنویسی دارد بنابراین، این محصول هم مثل دیگر محصولات امنیتی رایانهای، توسط شرکتهای مختلفی ارائه میشود. شرکتها برای انجام این خدمات و صدور گواهی برای سایت شما هزینهای بهعنوان حق اشتراک دریافت میکنند. اما شرکتی وجود دارد که این خدمات را به طور رایگان عرضه میکند.
این شرکت Let’s Encrypt است که خدمات صدور گواهی SSL رایگان انجام میدهد و تا کنون بیش از 260 میلیون از خدماتش استفاده کردهاند.
معمولاً شرکتهای ارائه هاست برای سایتهایی که میزبانی میکنند خدمات SSL رایگان هم عرضه میکنند.
پس باتوجهبه آنچه گفتیم، هم SSL رایگان داریم و هم SSL غیررایگان. اما کدام بهتر است؟
SSL رایگان بهتر است یا SSL پولی؟
همین که مدیران برخی سایتها از خدمات پولی بهجای خدمات رایگان استفاده میکنند نشان میدهد بین آن دو تفاوت جدی وجود دارد.
اگر وبسایتی را بهتازگی راهاندازی کردهاید و هنوز فعالیت آن بهاندازه کافی جدی و بزرگ نشده است، میتوانید از SSL رایگان که هاستینگ شما به طور رایگان به شما ارائه میکنند استفاده کنید (آموزش آن را در بخش نصب SSL وردپرس همین مقاله نوشتهایم). اما اگر میخواهید یک وبسایت حرفهای راهاندازی کنید استفاده از خدمات SSL حرفهای Permium الزامی است.
SSL رایگان اگرچه سعی دارد ارتباط امن ایجاد کند و در این کار هم تا حدودی موفق است اما معایبی هم دارد؛ ازجمله اینکه سرعت لود سایت را کاهش میدهد. اما بههرحال استفاده از SSL رایگان بهتر از این است که هیچ گواهی امنیتی برای سایتتان دریافت نکنید.
اگر شما برای کسب و کار خود یکی از بهترین قالب های شرکتی را هم نصب کرده باشید، باز هم نیاز به نصب SSL وردپرس خواهید داشت.
نصب SSL وردپرس
در بخش نصب SSL در سایت گفتیم که معمولاً شرکتهای ارائهدهنده خدمات میزبانی به طور رایگان گواهی SSL را برای سایت شما فعال میکنند اما اگر این کار را انجام نداده بودند کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:
مراحل نصب SSL در وردپرس
برای نصب SSL وردپرس یک سری اقدامات را باید در پنل هاست خود انجام دهید و یک سری از کارها را در سایت خود.
اقداماتی که باید در پنل هاست خود انجام دهید:
روش نصب SSL وابسته به شرکتی است که از آن خدمات میزبانی وب دریافت میکنید. برخی شرکتها در پنل کاربری یک میانبر مستقیم برای ویرایش گواهی SSL یا درخواست فعالکردن آن قرار دادهاند. در این موارد، کافی است به پنل کاربری خود مراجعه کرده و از این بخش، SSL رایگان را روی سایت خود فعال کنید. معمولاً هاستینگها روش خود را در سایتشان توضیح دادهاند.
روش دیگر این است که وارد کنترل پنل هاست خود (Cpanel یا Direct admin) شوید و از قسمت تنظیمات امنیتی (Security) بخش تنظیمات SSL را پیدا کنید و آن را ویرایش کنید که توضیحاتش مفصل و خارج از حوصله این مقاله است.
اقداماتی که برای نصب SSL باید در سایت وردپرسی انجام دهید:
بعد از فعالکردن اس. اس. ال در هاست، حالا باید تنظیمات داخل سایت را هم انجام دهید. برای این کار سادهترین و سریعترین راه این است که از افزونه Really Simple SSL (SSL واقعا ساده) استفاده کنید.
ابتدا نام این افزونه را در مخزن وردپرس جستجو کنید و آن را نصب و فعال کنید.
بعد از نصب افزونه، اگر وارد پیشخوان شوید، بخشی به نام SSL به منوی کناری پیشخوان سایتتان اضافه شده است. با کلیک روی آن، وارد منویی به این شکل خواهید شد:
کافی است تنظیمات را طبق آنچه در تصویر میبینید انجام دهید و آنها را ذخیره کنید. با این کار، افزونه فعال میشود و این صفحه به شکل زیر تغییر میکند.
پیشنهاد مطالعه: در یکی از مقالات بلاگ افضلی وردپرس درباره خطای 413 در وردپرس صحبت کردیم و گفتیم علت بروز خطای 413 Request Entity Too Large این است که حجم فایلی که میخواهید آپلود کنید، بیشتر از حجم مجاز است. مطالعه این مقاله قطعا به اطلاعات شما خواهد افزود.
تأثیر SSL در سایت
مهمترین تأثیر نصب SSL وردپرس افزایش امنیت سایت است که برای سایتهایی که دادههای مهم جابهجا میکنند بسیار ضروری است؛ علاوه بر این:
- در سئوی سایت و افزایش رتبه در SERP (نتایج صفحه موتورهای جستجو) اثر دارد؛
- باعث اعتماد کاربران به سایت و خدماتی میشود که ارائه میکنیم
- از شنود دادهها توسط هکرها مراقبت میکند و ریسکهای مدیریت وبسایت را کاهش میدهد.
نتیجهگیری
در این مقاله از افضلی وردپرس نصب SSL وردپرس را توضیح دادیم که گواهی SSL چیست و چرا نصب آن برای سایت ضروری است. سپس درباره این صبحت کردیم که آیا گواهی SSL رایگان است یا نیازمند پرداخت هزینه است. در نهایت هم آموزش دادیم که چطور میتوان SSL سایت وردپرسی خود را فعال کرد.
امیدواریم این مقاله برایتان مفید باشد. اگر پرسشی داشتید که در مقاله به آن نپرداخته بودیم، میتوانید در بخش نظرات بپرسید تا در اولین فرصت به شما پاسخ دهیم.
اولین کامنت را شما بگذارید!