Skip to content
تاریخ: 1401/03/07       |      
دسته:       |      
نویسنده: تولید محتوا افضلی وردپرس

حتما شما تبلیغات مختلف در سایت‌ها را دیده‌اید و گاهی از حجم آن‌ها کلافه شده‌اید، این تبلیغات به خودی خود هزینه‌ای برای تبلیغ دهنده ندارند، مگر اینکه کاربر روی آن‌ها کلیک کند. در این مطلب انواع تبلیغات کلیکی، مزایا و معایب آن‌ها و درآمدهای حاصل از تبلیغات کلیکی را با هم بررسی می‌کنیم، با afzaliwp همراه باشید.

 

تبلیغات کلیکی چیست؟

یکی از محبوب‌ترین تبلیغات در کسب و کارهای ایرانی، تبلیغات کلیکی شناخته شده است. شرکت‌های بزرگ و توسعه یافته سالانه هزینه زیادی را جهت بازاریابی به روش تبلیغات کلیکی صرف می‌کنند. به عنوان مثال آمازون 50 میلیون دلار سالیانه برای تبلیغات کلیکی هزینه می‌کند. در حقیقت در این نوع تبلیغات، تبلیغ دهنده فقط به ازای هر کلیک هزینه پرداخت می‌کند؛ یعنی اگر تبلیغ شما را ببینند، نیازی نیست هزینه ای بدهید، فقط در صورتی که روی تبلیغ شما کلیک کنند، شما هزینه پرداخت خواهید کرد.

 

تبلیغات PPC, CPC

PPC: مخفف کلمات Pay Per Click یعنی پرداخت به ازای هر کلیک است. در این مورد نحوه پرداخت هزینه تبلیغ مدنظر است؛ یعنی تبلیغ دهنده فقط به ازای هر کلیک کاربران روی تبلیغ آن‌ها در رسانه‌ی مورد نظر هزینه پرداخت می‌کند.

CPC: این کلمه مخفف کلمات Cost per Click می‌باشد؛ یعنی هزینه هر کلیک، این مورد به هزینه هر کلیک می‌پردازد.

تبلیغات PPC, CPC

انواع مختلف تبلیغات کلیکی

تبلیغات کلیک انواع مختلفی دارد که با هم مهم‌ترین آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

تبلیغات همسان (Native)

از جمله تبلیغاتی که در ایران بیشترین استفاده را دارد، تبلیغات همسان است. شرکت‌ها و برندهای بزرگ از این تبلیغات استفاده می‌کنند، در این نوع تبلیغ محتوا به صورت تصویر و متن به بازدید کنندگان نمایش داده می‌شود.

البته این تصاویر با مطالب سایت همسان شده و به راحتی قابل نمایش است. این مدل تبلیغ بیشتر در سایت‌ها نشان داده می‌شوند. شما به عنوان تبلیغ دهنده به ازای هر کلیکی که کاربران روی عکس شما انجام دهند، هزینه پرداخت خواهید کرد. در تصویر زیر نمونه این تبلیغ را مشاهده می‌کنید.

تبلیغات همسان- انواع تبلیغات کلیکی

تبلیغات در جستجو

این نوع تبلیغ همان‌طور که از نامش پیداست، در ازای جستجوی کاربران به آن‌ها نمایش داده می‌شود. به عنوان مثال در گوگل کاربران به دنبال کلمات کلیدی می‌گردند. شما به عنوان تبلیغ دهنده، کلمات کلیدی مرتبط با نوع کسب و کار خودتان را تعریف می‌کنید.

سپس الگوریتم‌های هوش مصنوعی گوگل، ارتباط بین کلمه کلیدی شما و عبارت مورد جستجو توسط کاربران را بررسی می‌کنند، در صورتی که با هم مرتبط باشد، محتوای تبلیغاتی شما  را به کاربر نشان می‌دهد.

علاوه بر تبلیغات در گوگل، شما می‌توانید از تبلیغات در کافه بازار هم بهره‌مند شوید. این نوع تبلیغات در ایران محبوبیت زیادی دارد، شما با استفاده از اپلیکیشن کافه بازار کلمات کلیدی برای کسب و کارتان را تعیین می‌کنید.

کافه بازار با جستجوی کاربران، محتوای شما را به آن‌ها نمایش می‌دهد، در نتیجه در ازای هر کلیک کاربران، از شما هزینه‌ای را دریافت می‌کند.

یاداوری: اگر دنبال بهترین افزونه های جستجوی پیشرفته وردپرس هستید، بلاگ افضلی وردپرس به شما کمک می‌کند، در چند دقیقه با لیستی از بهترین افزونه های جستجوی ایرانی و خارجی آشنا شوید و افزونه‌ای که برای شما مناسب‌تر است را انتخاب کنید.

 

تبلیغات در جستجو- تبلیغات کلیکی

تبلیغات ریتارگتینگ (Retargeting)

یک نوع دیگر از تبلیغات کلیکی، تبلیغات ریتارگتینگ است. این نوع تبلیغات از هوش مصنوعی استفاده کرده و کاربرانی که حداقل یکبار از سایت تبلیغ دهنده بازدید کرده‌اند را شناسایی می‌کند؛ در نتیجه به هر کاربر تبلیغات مرتبط با نیاز او را نمایش می‌دهد.

در این نوع تبلیغ هدف گیری به صورت دقیق انجام می‌شود؛ یعنی سعی می‌شود مشتریان بالقوه را دوباره به سایت برگردانیم. روش کار در این نوع تبلیغات به این صورت است که باید کد سرویس تبلیغاتی خودتان را در سایت قرار ‌دهید. این کد یا اسکریپت سوابق جستجوی کاربر را بررسی می‌کند.

نتیجه جستجو مرتبط ترین تبلیغاتی است که کاربر در روزهای اخیر با همان سیستم جستجو کرده است. این کار با استفاده از کوکی‌های ذخیره شده در سیستم کاربر انجام می‌شود، در نتیجه قادر است تا تبلیغات محصول خاص و یا خدمات یک وب‌سایت خاص را به کاربر نشان دهد.

ریتارگتینگ محصول

یک نوع پیشرفته تبلیغات ریتارگتینگ، تبلیغات ریتارگتینگ محصول است.(Product Retargeting) که تبلیغ دهندگان، کاربران سایت خودشان را شناسایی کرده و همان محصولی که قبلا در سایت مشاهده کرده بود را به او نشان می‌دهند؛ یعنی در اصل همان محصولی که کاربر به دنبال آن است را به او نمایش می‌دهند. به همین دلیل مالکان سایت‌های فروشگاهی از این تبلیغ بیشتر استفاده می‌کنند.

تبلیغات بنری

این نوع تبلیغات کلیکی از ابتدا وجود داشتند، اوایل به صورت اجاره‌ای Rent ، برای تبلیغ دهندگان قابل استفاده بودند، آن‌ها هزینه را به ازای هر نمایش پرداخت می‌کردند. این تبلیغات در بالای سایت و یا ستون‌های کناری سایت دیده می‌شد، البته در سال‌های گذشته رسانه‌ها به سمت تبلیغات کلیکی روی آوردند و این نوع از تبلیغات دیگر استفاده زیادی ندارد.

تبلیغات بنری

تبلیغات در سایت‌های مقایسه قیمت

یکی از تبلیغات کلیکی دیگر، سایت‌های مقایسه کننده قیمت هستند. ترب یکی از سایت‌هایی است که توانسته در این زمینه به خوبی عمل کند. اساس کار آن‌ها مقایسه قیمت کالاها و خدمات در همه فروشگاه‌های اینترنتی است؛ در نتیجه با مقایسه قیمت یک کالا نتایج را به کاربر نشان خواهد داد. برای مثال سایت ترب به ازای هر کلیکی که منجر به ورود کاربران به فروشگاه می‌شود، مبلغی را از صاحب آن فروشگاه دریافت می‌کند.

تبلیغات کلیکی شبکه های اجتماعی

بعضی از پست‌ها در قسمت فید اینستاگرام از تبلیغات کلیکی استفاده می‌کنند. اگر دقت کرده باشید نحوه نمایش این پست‌ها برای شما آشنا نیست و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند، این موارد تبلیغات کلیکی در اینستاگرام هستند. این کار برای بار اول در فیسبوک انجام شد، اکنون لینکدین و اینستاگرام هم این تبلیغات را ارائه می‌دهند. قیمت تبلیغات در هر شبکه اجتماعی متفاوت است، البته لینکدین به نسبت قیمت بیشتری را از تبلیغ دهنده‌ها دریافت می‌کند، دلیل آن هم تخصصی بودن مطالب و مخاطبانش است.

یاداوری: چه در حال تغییر هاست، مبادله دامنه، راه‌اندازی سایت یا تهیه نسخه پشتیبان باشید، دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است نیاز داشته باشید تا وب سایت وردپرسیِ خود را شبیه سازی کنید. کلون در واقع یک کپی دقیق از وب سایت شما است، شامل تمام محتوای آن و فایل های اصلی که برای اجرا نیاز دارد. با آموزش duplicator وردپرس می‌توانید به راحتی سایت خود را منتقل کنید یا یک بسته نصبی از آن ایجاد کنید.

نحوه محاسبه قیمت تبلیغات کلیکی

در حالت کلی دو روش برای محاسبه قیمت هر کلیک وجود دارد:

قیمت ثابت: (Flat-Rate)

در این روش شما در طی مدت قرارداد خود، یک قیمت واحد را در نظر می‌گیرید؛ یعنی برای هر کلیک مثلا 20 هزار تومان، استفاده از این روش در سایت‌های مقایسه قیمت بیشتر از سایرین است.

قیمت مزایده ای (Bid-based)

این روش همان‌طور که از نامش پیداست، با استفاده از مزایده قیمت هر کلیک را مشخص می‌کند. این روش به صورت آنلاین و خودکار بین تبلیغ دهندگان انجام می‌شود؛ یعنی شما به عنوان تبلیغ دهنده قیمت خود را پیشنهاد می‌دهید اما تبلیغ برنده، در این مزایده به صورت زیر محاسبه می‌شود:

بر اساس قیمت پیشنهادی (Bid)

هرکس بیشترین قیمت را پیشنهاد دهد، طبیعتا برنده خواهد شد و شانس بالاتر نسبت به بقیه دارد.

بر اساس امتیاز کیفیت (Quality Score)

در این قسمت کیفیت کار اهمیت بیشتری دارد. هرچه تبلیغ شما با نیازها و علاقه‌های کاربران هماهنگی بیشتری داشته باشد، امتیاز بیشتری می‌گیرد؛ یعنی هرچه میزان کلیک کاربران روی تبلیغ شما بیشتر باشد، امتیاز بیشتری خواهید گرفت.

هدف قیمت گذاری مزایده‌ای این است که تبلیغات با کیفیت و مرتبط را به کاربران نشان دهد؛ یعنی به همان اندازه که امتیاز بیشتری کسب کنید، هزینه کم‌تری را بابت تبلیغات کلیکی پرداخت خواهید کرد.

نحوه محاسبه قیمت تبلیغات کلیکی

نکته: لازم است بدانید ربات‌های گوگل برای اینکه بتوانند یک سایت را ارزش گذاری کنند، باید آدرس صفحات سایت را به درستی تشخیص دهند. داشتن نقشه سایت یکی از کارهای مهمی است که شما باید برای بهینه‌سازی سایت و به دست آوردن رتبه در گوگل انجام دهید.

مزایای تبلیغات کلیکی

تبلیغات کلیکی 4 مزیت مهم دارد که هر یک را به طور خلاصه مورد بررسی قرار داده ایم.

هدفمند بودن

مهم‌ترین مزایای تبلیغات کلیکی، هدفمند بودن آن است. شما در این تبلیغات می‌توانید تنظیمات مختلف را برای تبلیغ دهنده‌های خود، با توجه به نیازهای مخاطبان خودتان در نظر بگیرید. برای مثال می‌توان به منطقه‌ی خاصی از مخاطبان، نوع دستگاهی که استفاده می‌کنند و همچنین اپراتور موبایل آن‌ها را جامعه هدف قرار داد.

به صرفه‌تر بودن

در این نوع از تبلیغات شما به عنوان تبلیغ دهنده به ازای نمایش تبلیغ هزینه‌ای را پرداخت نمی‌کنید، بلکه فقط به ازای هر کلیک هزینه پرداخت می‌کنید. کاربرانی که روی تبلیغ شما کلیک می‌کنند، یعنی به خدمات و محصولات شما علاقه‌مند هستند؛ بنابراین شما می‌توانید با توجه به ارزش کاربران قیمت کلیک‌ها را تعیین کنید. این موضوع در هزینه‌های شما صرفه‌جویی به عمل می‌آورد.

بررسی نتایج به صورت دقیق

هنگامی که شما از تبلیغات کلیکی استفاده می‌کنید به راحتی می‌توانید با استفاده از پلتفرم‌های خاص، گزارش نتایج را بررسی کنید. حتی می‌توانید با استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس، اطلاعات کلیکی شامل هزینه‌ها و نتایج آن‌ها را به دقت بررسی کنید.

سرعت بالا

تبلیغات به روش سنتی نیازمند زمان زیادی است، اما برای تبلیغات کلیکی شما از هنگامی که تصمیم به ارائه تبلیغ و نمایش آن داشته باشید تا زمان اجرایی کردن آن روی محیط اینترنت، نهایتا نیم ساعت زمان لازم دارید.

در ضمن نتایج حاصل از این تبلیغات، به سرعت خودشان را نشان می‌دهند. برای مثال اگر شما بخواهید با سئو سایت خود را بالا بیاورید، ماه‌ها زمان لازم است؛ در صورتی که اگر از تبلیغات کلیکی برای سایت خود استفاده‌کنید، نتایج به صورت لحظه‌ای قابل رویت خواهندبود.

مزایای انواع تبلیغات کلیکی

معایب تبلیغات کلیکی

مزایای استفاده از تبلیغات کلیکی را بررسی کردیم، حال به معایب این روش می‌پردازیم:

نیازمند بهینه‌سازی طولانی مدت

در این تبلیغات همانطور که گفته شد، داده‌ها در زمان حال قابل بررسی هستند؛ یعنی به راحتی می‌توانید تبلیغات کلیکی را در لحظه بررسی کنید. اما برای اینکه تبلیغات شما اثربخشی بالاتری داشته باشند، باید زمان بیشتری را برای بررسی داده‌ها در نظر بگیرید تا بتوانید تبلیغات خود را بهینه کنید.

داشتن دانش و تجربه کافی

در هرکاری باید دانش و تجربه کافی داشته باشید، در تبلیغات کلیکی هم شما باید برای اجرای موثر تبلیغات خود، دانش خود را به کار بگیرید. همچنین داشتن تجربه می‌تواند به شما در رسیدن به نتایج موثر، کمک بسیاری نماید، اگر این مورد رعایت نشود، می‌تواند هزینه های اضافه دربر داشته باشد.

معایب انواع تبلیغات کلیکی

تمام شدن سریع بودجه

همان‌طور که گفته شد در این تبلیغات به ازای هر کلیک از تبلیغ دهنده هزینه دریافت می‌شود،  اگر نظارت کافی انجام نشود، می‌تواند منجر به هدر رفتن هزینه‌ها شود.

تبلیغات به فروش نمی انجامد

نکته‌ای که در مورد این نوع تبلیغات وجود دارد، این است که حتما نباید از هر کلیک انتظار فروش داشته‌باشید؛ چون هر کاربری که به صفحه شما می‌آید، لزوما خریدار محسوب نمی‌شود.

***یاداوری: در یکی از مقالات افضلی وردپرس، آموزش المنتور پرو را گام به گام پوشش داده‌ و برخی از بهترین ویژگی‌های آن را بررسی کرده‌ایم. در پایان، شما باید هر آنچه را که برای ساختن یک وب سایت وردپرسیِ جذاب در کمترین زمان نیاز دارید، داشته باشید!

 

 

3 سوال پرتکرار مرتبط با موضوع:

1) کدام شرکت تبلیغات کلیکی بهتری را ارائه می‌دهد؟

در بین تمامی شرکت‌های ایرانی و خارجی مسلما شرکت گوگل از همه بهتر است؛ چون هم جامعه بزرگ‌تری را شامل می‌شود و هم امکانات بهینه‌سازی قدرتمندتری دارد؛ بنابراین به صرفه تر از بقیه شرکت‌هاست.

2) آیا تبلیغات کلیکی فروش من را بیشتر می‌کند؟

نمی‌توان جواب این سوال را به صورت قطعی داد؛ چون فروش بیشتر از تبلیغات کلیکی به موارد زیادی بستگی دارد، اما شما باید درنظر بگیرید که هر کلیکی که در سایت شما می‌شود، نمی‌تواند به فروش بیانجامد.

3) هزینه تبلیغات کلیکی به چه صورت محاسبه می‌شود؟

این هزینه به دو روش محاسبه می‌شود یا به صورت قرارداری؛ براساس هر کلیک هزینه دریافت شود یا به صورت مزایده‌ای بر اساس کیفیت و یا بالاترین قیمت پیشنهادی.

 

خلاصه و نتیجه‌گیری

در حالت کلی باید در نظر گرفت که تبلیغات کلیکی تنها راه حل بالا بردن فروش و شناخته شدن سایت نیست، بلکه یکی از این راه‌ها می‌باشد. ضمنا باید در نظر گرفت که اگر تبلیغات در کنار سئو و داشتن محتوای مناسب باشد، می‌تواند برای شما سودآور باشد. البته در صورتی که تبلیغات به صورت برنامه ریزی شده و طبق زمان‌بندی خاص انجام شود.

در این مطلب انواع تبلیغات کلیکی را به شما توضیح دادیم، همچنین مزایا و معایب این نوع تبلیغات را بررسی کردیم، امیدواریم مورد رضایت شما قرار گرفته باشد. اگر سوال و ابهامی دارید در قسمت نظرات مطرح کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگو باشند.

اشتراک گذاری:

اولین کامنت را شما بگذارید!


یک دیدگاه اضافه کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره جامع آموزش پلاگین نویسی وردپرس

تمام چیزی که برای همه فن حریف شدن در وردپرس نیاز دارید!

یک دوره کامل و جامع برای اینکه از این به بعد به هیچ پروژه ای به خاطر عدم توانایی و دانش ناکافی، نه نگویید!

با این دوره شما به زیر و بم وردپرس مسلط می شوید و دیگر هیچ استرسی از اینکه پروژه ای را نتوانید انجام دهید، ندارید.
راه حل تمام مشکلات شما در وردپرس در این دوره نهفته است.